Roy Juuti Joensuun Katajasta Karkkilaan

Karkkilan koripallomiehet saivat uuden vahvistuksen viime viikolla käytyjen avointen harjoitusten jälkimainingeissa, kun Joensuun Katajan U19 SM-sarjajoukkueessa viime kaudella pelannut Roy Juuti liittyy mukaan 1-vuotisella sopimuksella.

181-senttinen takamies viimeisteli nuorten SM-sarjassa viime kaudella keskimäärin 11,7 pistettä, otti 3,9 levypalloa ja jakoi 4,1 syöttöä. Hän oli koko SM-sarjan paras riistäjä (2,7) ja syöttötilaston neljäs. Huomionarvioista on myös, että hän oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies heti maajoukkuepelaajien jälkeen.

2001-syntynyt Juuti aloitti uransa Mikkelin NMKY:ssä ennen etenemistään Joensuuhun. Siellä hänen valmentajanaan toimi Marko Tuononen, joka pelasi aiemmin Katajassa yhdessä Kimmo Tolvasen kanssa. Vinkki pelaajasta tuli hänen kauttaan. Valmentaja Tolvanen kommentoi:

  • Roy on hyvin liikkuva pelaaja ja omaa erittäin nopean ensimmäisen askeleen. Hän on jo varsin osaava, mutta heiton ja fysiikan kanssa voidaan vielä tehdä On hienoa saada Kinnusen jälkeen taas savolaista verta joukkueeseen.

(Toim. huom.: Myös valmentaja Tolvanen sekä apuvalmentaja Kosunen ovat Savosta ja pelanneet molemmat Katajassa)

Juuti ehti jo muuttaa pääkaupunkiseudulle ja suunnitelmissa oli pelata toisen 1-divisioonajoukkueen riveissä, mutta Karkkila onnistui kääntämään pelaajan pään:

  • Valitsin Karkkilan, koska käydessäni harjoituksissa olin vaikuttunut kuinka hyvällä tasolla koko organisaatio on. Kiinnostus oli molemminpuolinen ja ilmapiiri hyvä.
  • Ensi kauden tärkein tavoite on tietysti joukkueen voittoisa tulos. Muita tavoitteita ensi kaudelle on joukkueena ja yksilönä Itselleni tärkeintä on sopeutua miesten sarjan kovuuteen.

Joukkueesta kerrotaan, että viime viikolla käydyistä avoimista harjoituksista jäi joukkueen kanssa harjoittelemaan useampikin pelaaja ja on mahdollista, että lähiaikoina kuullaan vielä lisää pelaajauutisia.

 

(Kuva: Väinö Leppänen)