Eemeli Laaksonen jatkaa pässipaidassa!

LoU Basketin kasvatti Eemeli Laaksonen jatkaa Karkkilassa seuraavat kaksi kautta. Kausi 2021-2022 on hänelle kaiken kaikkiaan jo neljäs Karkkilassa, ja kolmas kausi putkeen. Vuonna 2000 syntyneen Laaksosen kehitys on ollut huimaa; 2017-2018 kaudella hän pelasi U19-joukkueessa ja miesten paidassa muutama kokeilu ei tuonut vielä pisteitä, 2019-2020 kaudella hän pelasi jo 20 ottelua, joissa syntyi 13,2 pistettä ja 3,4 levypalloa. Viime kaudella vauhti kasvoi jo peräti 17,7 pisteen ja 3,3 levypallon ottelukeskiarvoihin 26 ottelussa.

186-senttinen pelaaja tunnetaan lähes pysäyttämättömänä vauhtiin päästessään. Tästä esimerkkinä kaksi peräti 37 pisteen ottelua kahden edellisen kauden aikana. Laaksonen pystyy hyökkäämään korille ja omaa myös melkoisen heittouhan, josta esimerkkinä viime kaudella koko sarjan 6. sija onnistuneissa kolmen pisteen koreissa (yhteensä 68 kolmosta sisään).

Eemeli Laaksonen on myös Karkkilan valmentaja-akatemian ensimmäinen sopimusvalmentaja ja osallistuu merkittävästi juniorivalmennukseen sopimuskautensa aikana.

Pelaajan kommentit:

–          Mahtava fiilis jatkosopimuksesta, ja siitä että saan jäädä Karkkilaan kehittämään itseäni pelaajana ja pelaamaan Karkkilan paidassa. Karkkilaan jääminen on hienoa, kun saa jatkaa mahtavien joukkuekavereiden kanssa pelaamista, loistavien valmentajien alaisuudessa toimimista, upeiden fanien kannustuksen kuulemista ja mahtavan organisaation kanssa yhteistyön jatkoa, joka pitää omista pelaajistaan huolta.

–          Olen otettu siitä, että minulle annetaan tällainen mahdollisuus, joten kiitos Karkkilalle, että luottavat minuun ja haluavat auttaa minua urallani eteenpäin.

Joukkueen huollosta vastaava Pekka Paulomäki oli sopimusuutisesta innoissaan:

–          Mahtavaa saada Eemeli jatkamaan Pässipaidassa. Tämä sopimus kertoo mielestäni paljon meidän seurasta, kuinka hyvin meillä on asiat taustalla. Eemelillä oli myös muitakin ottajia, mutta joukkueen ja fanien innoksi hän halusi jatkaa täällä.

–          Hienoa nähdä taas yksi tuttu kaveri jatkamassa joukkueen mukana! Onhan Eemeli jo käytännössä meidän kylän poikia!

Paulomäen viimeiseen kommenttiin on hyvä lisätä, että Karkkilan väkiluku kasvaa yhdellä Eemeli Laaksosella aivan lähiaikoina!

Vuoristopässi -katukoris 24.7.2021

KaU Karkkila järjestää tuttuun tapaan kesän kuumimman ja rennoimman koristurnauksen kuvankauniissa uimarantamiljöössä Pyhäjärven tenniskentillä (Vattolantie 5-7, Karkkila). Tapahtuma järjestetään vain COVID-19 -tilanteen salliessa.
 
Tapahtuma alkaa lauantaina 24.7.2021 klo 10.00 ja päättyy viimeistään klo 16.00. Sateen sattuessa pelataan Karkkilan liikuntahallilla, Anttilankatu 2-4.
 
Vuoristopässikoriksen säännöt:
– Max 3 lisenssipelaajaa per joukkue.
– Joukkueessa pitää olla vähintään 3 pelaajaa (=kentällinen), mutta suositus on 4. Turnauksessa on yksi yhteinen sarja kaikille ja se on tarkoitettu aikuisille ja A-ikäisille.
– Jokainen turnaukseen osallistuva pelaaja on velvollinen vastaamaan omasta vakuutusturvastaan tapaturman sattuessa. Osallistumalla turnaukseen, sitoudut tähän ja muihin turnauksen sääntöihin.
– Tapahtumapaikalla on vielä mahdollista lisätä pelaajia joukkueeseen, mutta uusia joukkueita ei voi enää ilmoittaa mukaan.
 
Osallistuminen:
– ILMOITTAUTUMISLINKKI: http://www.kaukoris.com/katukoris21/
– Osallistumismaksu on 60€ / joukkue (sis alv.), max 4 pelaajaa, lisäpelaajat 50€/kpl.
– Firmajoukkueiden osallistumismaksu on 190€ / joukkue (alv 0), max 5 pelaajaa, lisäpelaajat 50€/kpl.

– Viimeinen ilmoittautumispäivä sitoville ilmoittautumisille on perjantai 09.07.2021, jonka jälkeen osallistumismaksut laskutetaan (7pv maksuehto).
Katsojille tietenkin ilmainen sisäänpääsy!

Väinö Haajanen jatkaa joukkueessa!

Väinö Haajanen jatkaa joukkueessa myös tulevalla KaUdella.

Jo 5 kautta pässipaidassa edustanut kaksimetrinen Haajanen vahvistaa jatkossakin joukkueen korinalustaa.

Vuonna 1997 syntynyt Klaukkalan NMKY:n kasvatti pelasi päättyneellä kaudella keskimäärin hieman yli 9 minuuttia per ottelu ja kirjasi niissä 1,1 pistettä ja 1,9 levypalloa. Parhaimpana suorituksena tammikuun PeU-ottelun 4 pistettä ja 6 levypalloa.

Hän on aiemmin urallaan saavuttanut 19-vuotiaiden SM-kultaa, sekä 19- ja 16-vuotiaiden SM-hopeaa ToPo:ssa. Väinö

Haajasen kommentit:

– Hienoa päästä jatkamaan pässipaidassa tulevalla kaudella 2021-2022! Karkkilassa on hieno yhteisö, joten päätös jatkosta oli helppo.

– Poikkeuksellisen vaikea kausi 2020-2021 on lisännyt sekä henkilökohtaista, että koko pelaajarungon motivaatiota tekemään yhä laadukkaammin töitä tulevaa kautta ajatellen. 

– Vuosien vammakierteeni vaikuttaisi olevan ohi, joten uskon voivani auttaa joukkuetta vahvuuksillani jatkossa enemmän verrattuna aikaisempiin kausiin.”

Myös pääpässi Kimmo Tolvanen on jatkosopimukseen tyytyväinen:

– Väinö kuuluu jo meihin karkkilalaisiin, koska on pelannut niin pitkään täällä. Hän pelasi hyvän loppukauden ja pääsi vähän irti loukkaantumisista eli nyt odotetaan ehjää kautta. Väinö on aito joukkuepelaaja!

– Joukkue tarvitsee isoja pelaajia ja hyviä tyyppejä!

Joukkueen runko on muodostumassa pitkälti viime kauden joukkueen pohjalle eli tulevaan kauteen päästään valmistautumaan hyvistä lähtökohdista. Keskusteluja käydään vielä niin tuttujen kuin ehkä myös kotiyleisölle hieman tuntemattomampien pelaajien kanssa. Myös muita isoja uutisia on rakenteilla… 🙂

Matias Nyman jatkaa

Matias Nyman jatkaa 2-vuotisella sopimuksella!
 
Joukkueen ykköstakamieheksi 2020-2021 -kaudeksi noussut KaU-kasvatti Matias Nyman on allekirjoittanut 2-vuotisen sopimuksen KaU Karkkilan kanssa. 21-vuotias pelaaja kirjasi viime kaudella keskimäärin 14 pistettä, 3,9 levypalloa ja 3,4 syöttöä ottelua kohden nostaen keskiarvojaan aiemmista kausista merkittävästi.
 
A-poikien SM-pronssiakin KaU-paidassa saavuttanut Nyman on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 5 kautta edustusjoukkueessa.
 
Matias Nyman pelasi päättyneellä kaudella vain 9 ottelua ikävän alaraajavamman takia, mutta on jo kuntoutumassa hyvää vauhtia.
 
Joukkueen päävalmentaja Kimmo Tolvanen kommentoi:
 
– Matias on erittäin vahva pelaaja kummassakin päässä kenttää. Kasvanut aiempien ykköstakamiesten takana ja tehnyt itsestään todellisen urheilijan periksiantamattomalla treenillä. ”Mattis” onkin meille erittäin tärkeä pelaaja myös henkisesti.
 
Sopimusneuvottelut jatkuvat ja joukkuetta lähdetään rakentamaan tuttuun tapaan omien kasvattien ja päättyneen kauden joukkueen ympärille.

Hannes Koskinen jatkaa!

KaU-kasvatti Hannes Koskinen jatkaa 2-vuotisella sopimuksella!
 
Päättyneellä kaudella takaisin Karkkilan paitaan palannut 198-senttinen Koskinen kirjasi hienot keskiarvot 17,8 pistettä, 7,5 levypalloa ja 3,3 syöttöä per ottelu. Tupla-tuplia kertyi viisi kappaletta.
 
23-vuotias laituri on edustanut urallaan Karkkilan lisäksi myös Lahti Basketballia ja Loimaan Bisonsia.
 
Pääpässi Kimmo Tolvanen kommentoi uunituoretta sopimusta seuraavasti:
 
– Hannes on uutta tulemista tekevä nuori pelaaja joka tulee olemaan ensi kaudella sarjan top 3 -pelaajia. Erittäin monipuolinen, ja nyt toivottavasti ehjän kesätreenikauden jälkeen hän tulee olemaan entistäkin vaikeampi pelaaja vastustajille.
 
Sopimusneuvotteluita on käynnistetty heti kauden päätyttyä ja ensi viikolla on jo luvassa lisää uutisia!

Yonis Mohamed liittyy pässilaumaan

Malmin Super Koriksen kasvatti Yonis Mohamed siirtyy Vantaan PuHu:sta Karkkilaan loppukaudeksi. Vuonna 2000 syntynyt lupaava 184-senttinen takamies on kirjannut tämän kauden kuudessa pelaamassaan ottelussa keskimäärin 3,5 pistettä, 2,2 levypalloa ja 1,2 syöttöä peliajan oltua 11 minuuttia per ottelu.

Mohamed pelasi aiemmin U19 SM-sarjaa GTA:n joukkueessa 5,7 pisteen ja 2,6 levypallon keskiarvoilla.

KaU Koris ry:n Arttu Jarila kommentoi siirtoa tuoreeltaan:

  • Tällä hetkellä pelataan tyhjille katsomoille ja siitä johtuva tiukka taloustilanne ei anna myöden rellestää pelaajamarkkinoilla. Onneksi tätä erikoista kautta lähdettiin rakentamaan maltillisesti, koska ilman malttia olisimme tällä hetkellä todella kaameassa tilanteessa. Olemmekin todella onnellisia, että Yonis halusi siirtyä meille kokeilemaan siipiään ja kulku pääkaupunkiseudulta sujuu muiden pelaajien mukana. Molemmilla osapuolilla on tahtotila päästä jatkamaan sopimusta myös pidemmälle tulevaisuuteen.

Yonis Mohamed on itsekin siirtoon tyytyväinen:

  • Tämä muutama päivä joukkueen kanssa on ollut mahtava kokemus. Minut on otettu tosi hyvin vastaan ja olen tullut joukkueen kanssa hyvin toimeen. Olen tyytyväinen valintaani tulla Karkkilaan ja yritän tuoda lisää energiaa pöydälle ja kovaa duunia. Tuon 110% ittestäni joka päivä treeneihin ja vaadin myös joukkuekavereiltani samaa kovaa duunia ja myös positiivisuutta. 

Mohamed nähdään joukkueen kokoonpanossa jo perjantain ottelussa sarjakärki PuHua vastaan. Ottelu lähetetään suorana Nelonen Ruutu+ -palvelussa 19.30 alkaen.

Kapteenin kynästä

Pääsen ensimmäistä kertaa urallani kirjoittamaan otsikon mukaista tekstiä – jännittävää! Jännittävää on ollut myös paluu Karkkilan pelipaitaan. Kesällä tehdessäni päätöksen kotiin palaamisesta oli mielessäni kolme tavoitetta:

  1. Pitää hauskaa koripallon parissa.
  2. Auttaa nuorempia pelaajia ja seuraa kehittymään.
  3. Pelata voittavaa koripalloa.

Ensimmäisessä tavoitteessa olen syyskauden osalta onnistunut. Vaikka en voi väittää, etteivätkö marras-joulukuun pimeydessä Turku-Karkkila –matkan ajaminen ja tuskastuttavat neljännen erän väsähtämiset olisi painaneet välillä mieltä matalaksi, oli päätös Karkkilaan tulemisesta ehdottomasti oikea. Karkkilassa on hieno ja perinteikäs koripalloperhe, jossa on mukava olla. Tämän koripalloperheen muodostatte kaikki Te. Kiitos Teille!

Toista tavoitetta on vielä vaikea arvioida, sillä syyskausi jäi koronapandemiasta johtuen torsoksi. Kirjoitushetkellä tilanne on se, että kotijoukkueet ovat saaneet päättää pelataanko tyhjille katsomoille vai siirretäänkö otteluja keväälle. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että tällä hetkellä otteluiden pelaaminen on vastuutonta. Omilla toimillamme voimme vaikuttaa siihen pelataanko kevätkaudella vaiko ei. Vaikka ottelut ovat tauonneet, olemme saaneet kaupungin luvalla jatkaa harjoituksia, sillä kuulumme Olympiakomitean määritelmän mukaisesti kilpaurheiluun. Kaupungille siitä kiitokset!

Harjoituksissa on otteluiden tauottua pystytty kiristämään ruuvia ja selkeää kehittymistä onkin ollut havaittavissa tilannekovuudessa ja aggressiivisuudessa. Kaksi kertaa viikossa järjestettävissä aamuharjoituksissa tekeminen keskittyy yksilötaitoihin ja toisaalta opettaa urheilijan elämään. Olen ollut iloinen nähdessäni fysiikkavalmennuksen tason Nummelan Speedsters-salilla, jossa joukkue käy kerran viikossa. Pojat saavat sellaisen lähtötason fysiikkavalmennukselle, että siitä tulee seuraamaan vielä paljon hyvää.

Yleisesti voi sanoa, että kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella. Kun joutuu jokaisessa tilanteessa tekemään kaikkensa, jotta pysyy edes muun porukan mukana, alkaa oma taso viikko viikolta tämän myötä nousemaan. Harjoituksissa olen yrittänyt omalta osaltani tuoda sopivassa määrin painetta ja tukea joukkueen nuorisolle, jotta pystymme harjoittelemaan laadukkaasti vieden nuoria pelaajia eteenpäin.

Kolmannen tavoitteen saavuttamiseen on toisaalta paljon, mutta toisaalta vain vähän matkaa. Olemme parhaimmillamme pelanneet todella hyvää joukkuekoripalloa, jota on varmasti ollut mukava katsoakin. Toisaalta pahimmillaan pelaaminen on ollut hyvinkin ontuvaa ja staattista. Heikot hetket ovat olleet liian pitkiä ja ovat maksaneet meille muutaman voiton. Tällainen vuoristorata on nuorelle ja kokemattomalle joukkueelle ymmärrettävää, mutta ei hyväksyttävää. Jos jotain tiedän valmentaja Kimmosta, niin tulemme tekemään päivittäin periksi antamatonta työtä sen eteen, että keväällä pelaamme hyvää ja voittavaa koripalloa keväällä.

Toivottavasti näemme kevätkaudella hallilla. Parempaa uutta vuotta kaikille!

Veeti Parviainen Joensuun Katajasta Karkkilaan

Karkkila hankki myös toisen pelaajan Joensuun Katajasta, kun joukkueen mukana elokuusta asti harjoitellut Veeti Parviainen allekirjoitti 1-vuotisen sopimuksen Karkkilan kanssa.

Roy Juutin kanssa Katajan U19 joukkueessa pelannut Parviainen kirjasi viime kaudella SM-sarjassa 5,7 pisteen, 2,6 levypallon ja 1,7 syötön keskiarvot. Hän oli myös Katajan Korisliigajoukkueen rosterissa viimeiset kaksi kautta, mutta peliminuutit jäivät 2001-syntyneellä vielä vähiin.

Pääpässi Kimmo Tolvanen kommentoi:

  • Veeti on hyvän heiton omaava nuori pelaaja joka tuo meille myös lisää aggressiivisuutta puolustuspäähän!

Heittoaan Parviainen pääsi esittelemään jo edellisessä harjoitusottelussa Raidersia vastaan upottamalla 7 minuutissa 6 pistettä (kolmoset 2/2).

180-senttinen Joensuun Katajan kasvatti on kolmas nuori lupaava pelaaja joka liittyy joukkueeseen uutena pelaajana Karkkilan ulkopuolelta kaudelle 2020-21. Aiemmin mainitun Roy Juutin (Mikkelin NMKY) lisäksi joukkueen rosteriin liittyi jo aiemmin vasta 16-vuotias Kaapo Nikander (Arska-Basket).

Karkkila aloittaa KaUtensa 18.10. Forssassa. Joukkue pelaa kuitenkin vielä yhden harjoitusottelun lauantaina 3.10. Salohallissa PeU-Basketia vastaan.

Roy Juuti Joensuun Katajasta Karkkilaan

Karkkilan koripallomiehet saivat uuden vahvistuksen viime viikolla käytyjen avointen harjoitusten jälkimainingeissa, kun Joensuun Katajan U19 SM-sarjajoukkueessa viime kaudella pelannut Roy Juuti liittyy mukaan 1-vuotisella sopimuksella.

181-senttinen takamies viimeisteli nuorten SM-sarjassa viime kaudella keskimäärin 11,7 pistettä, otti 3,9 levypalloa ja jakoi 4,1 syöttöä. Hän oli koko SM-sarjan paras riistäjä (2,7) ja syöttötilaston neljäs. Huomionarvioista on myös, että hän oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies heti maajoukkuepelaajien jälkeen.

2001-syntynyt Juuti aloitti uransa Mikkelin NMKY:ssä ennen etenemistään Joensuuhun. Siellä hänen valmentajanaan toimi Marko Tuononen, joka pelasi aiemmin Katajassa yhdessä Kimmo Tolvasen kanssa. Vinkki pelaajasta tuli hänen kauttaan. Valmentaja Tolvanen kommentoi:

  • Roy on hyvin liikkuva pelaaja ja omaa erittäin nopean ensimmäisen askeleen. Hän on jo varsin osaava, mutta heiton ja fysiikan kanssa voidaan vielä tehdä On hienoa saada Kinnusen jälkeen taas savolaista verta joukkueeseen.

(Toim. huom.: Myös valmentaja Tolvanen sekä apuvalmentaja Kosunen ovat Savosta ja pelanneet molemmat Katajassa)

Juuti ehti jo muuttaa pääkaupunkiseudulle ja suunnitelmissa oli pelata toisen 1-divisioonajoukkueen riveissä, mutta Karkkila onnistui kääntämään pelaajan pään:

  • Valitsin Karkkilan, koska käydessäni harjoituksissa olin vaikuttunut kuinka hyvällä tasolla koko organisaatio on. Kiinnostus oli molemminpuolinen ja ilmapiiri hyvä.
  • Ensi kauden tärkein tavoite on tietysti joukkueen voittoisa tulos. Muita tavoitteita ensi kaudelle on joukkueena ja yksilönä Itselleni tärkeintä on sopeutua miesten sarjan kovuuteen.

Joukkueesta kerrotaan, että viime viikolla käydyistä avoimista harjoituksista jäi joukkueen kanssa harjoittelemaan useampikin pelaaja ja on mahdollista, että lähiaikoina kuullaan vielä lisää pelaajauutisia.

 

(Kuva: Väinö Leppänen)

Eemeli Laaksonen jatkaa joukkueessa myös tulevalla kaudella.

Lohjan lahja koripallolle pelasi Karkkilassa jo A-juniorina ja on kehittynyt vuosi vuodelta laadukkaan harjoittelun myötä. Viime kaudella hän otti hienosti vastuuta kirjaten keskiarvot 13,2 pistettä ja 3,4 levypalloa.
 
Laaksonen tunnetaan ennen kaikkea hyökkäyspään taidoistaan ja hänen viime kauden yhden ottelun piste-ennätyksensä oli peräti 37. Vuonna 2000 syntynyt pelaaja kehittyy yhä ja hänen odotetaan ottavan paikkansa yhtenä joukkueen kantavista voimista alkavalla kaudella.
 
Laaksosen kanssa tehty 1-vuotinen sopimus sisältää nyt myös juniorivalmennusta ja työmatkat Karkkilaan sujuvat tyylikkäällä Nissanilla.
 
Kiitos jälleen Auto-Kehä ja Vakuutusyhtiö Turva / Teemu Kilpeläinen. Vakuutusasioissa kannattaa muuten suosia KaU-kasvattia; Teemun tavoittaa +358 50 5051117.