Veeti Parviainen Joensuun Katajasta Karkkilaan

Karkkila hankki myös toisen pelaajan Joensuun Katajasta, kun joukkueen mukana elokuusta asti harjoitellut Veeti Parviainen allekirjoitti 1-vuotisen sopimuksen Karkkilan kanssa.

Roy Juutin kanssa Katajan U19 joukkueessa pelannut Parviainen kirjasi viime kaudella SM-sarjassa 5,7 pisteen, 2,6 levypallon ja 1,7 syötön keskiarvot. Hän oli myös Katajan Korisliigajoukkueen rosterissa viimeiset kaksi kautta, mutta peliminuutit jäivät 2001-syntyneellä vielä vähiin.

Pääpässi Kimmo Tolvanen kommentoi:

 • Veeti on hyvän heiton omaava nuori pelaaja joka tuo meille myös lisää aggressiivisuutta puolustuspäähän!

Heittoaan Parviainen pääsi esittelemään jo edellisessä harjoitusottelussa Raidersia vastaan upottamalla 7 minuutissa 6 pistettä (kolmoset 2/2).

180-senttinen Joensuun Katajan kasvatti on kolmas nuori lupaava pelaaja joka liittyy joukkueeseen uutena pelaajana Karkkilan ulkopuolelta kaudelle 2020-21. Aiemmin mainitun Roy Juutin (Mikkelin NMKY) lisäksi joukkueen rosteriin liittyi jo aiemmin vasta 16-vuotias Kaapo Nikander (Arska-Basket).

Karkkila aloittaa KaUtensa 18.10. Forssassa. Joukkue pelaa kuitenkin vielä yhden harjoitusottelun lauantaina 3.10. Salohallissa PeU-Basketia vastaan.

Roy Juuti Joensuun Katajasta Karkkilaan

Karkkilan koripallomiehet saivat uuden vahvistuksen viime viikolla käytyjen avointen harjoitusten jälkimainingeissa, kun Joensuun Katajan U19 SM-sarjajoukkueessa viime kaudella pelannut Roy Juuti liittyy mukaan 1-vuotisella sopimuksella.

181-senttinen takamies viimeisteli nuorten SM-sarjassa viime kaudella keskimäärin 11,7 pistettä, otti 3,9 levypalloa ja jakoi 4,1 syöttöä. Hän oli koko SM-sarjan paras riistäjä (2,7) ja syöttötilaston neljäs. Huomionarvioista on myös, että hän oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies heti maajoukkuepelaajien jälkeen.

2001-syntynyt Juuti aloitti uransa Mikkelin NMKY:ssä ennen etenemistään Joensuuhun. Siellä hänen valmentajanaan toimi Marko Tuononen, joka pelasi aiemmin Katajassa yhdessä Kimmo Tolvasen kanssa. Vinkki pelaajasta tuli hänen kauttaan. Valmentaja Tolvanen kommentoi:

 • Roy on hyvin liikkuva pelaaja ja omaa erittäin nopean ensimmäisen askeleen. Hän on jo varsin osaava, mutta heiton ja fysiikan kanssa voidaan vielä tehdä On hienoa saada Kinnusen jälkeen taas savolaista verta joukkueeseen.

(Toim. huom.: Myös valmentaja Tolvanen sekä apuvalmentaja Kosunen ovat Savosta ja pelanneet molemmat Katajassa)

Juuti ehti jo muuttaa pääkaupunkiseudulle ja suunnitelmissa oli pelata toisen 1-divisioonajoukkueen riveissä, mutta Karkkila onnistui kääntämään pelaajan pään:

 • Valitsin Karkkilan, koska käydessäni harjoituksissa olin vaikuttunut kuinka hyvällä tasolla koko organisaatio on. Kiinnostus oli molemminpuolinen ja ilmapiiri hyvä.
 • Ensi kauden tärkein tavoite on tietysti joukkueen voittoisa tulos. Muita tavoitteita ensi kaudelle on joukkueena ja yksilönä Itselleni tärkeintä on sopeutua miesten sarjan kovuuteen.

Joukkueesta kerrotaan, että viime viikolla käydyistä avoimista harjoituksista jäi joukkueen kanssa harjoittelemaan useampikin pelaaja ja on mahdollista, että lähiaikoina kuullaan vielä lisää pelaajauutisia.

 

(Kuva: Väinö Leppänen)

Eemeli Laaksonen jatkaa joukkueessa myös tulevalla kaudella.

Lohjan lahja koripallolle pelasi Karkkilassa jo A-juniorina ja on kehittynyt vuosi vuodelta laadukkaan harjoittelun myötä. Viime kaudella hän otti hienosti vastuuta kirjaten keskiarvot 13,2 pistettä ja 3,4 levypalloa.
 
Laaksonen tunnetaan ennen kaikkea hyökkäyspään taidoistaan ja hänen viime kauden yhden ottelun piste-ennätyksensä oli peräti 37. Vuonna 2000 syntynyt pelaaja kehittyy yhä ja hänen odotetaan ottavan paikkansa yhtenä joukkueen kantavista voimista alkavalla kaudella.
 
Laaksosen kanssa tehty 1-vuotinen sopimus sisältää nyt myös juniorivalmennusta ja työmatkat Karkkilaan sujuvat tyylikkäällä Nissanilla.
 
Kiitos jälleen Auto-Kehä ja Vakuutusyhtiö Turva / Teemu Kilpeläinen. Vakuutusasioissa kannattaa muuten suosia KaU-kasvattia; Teemun tavoittaa +358 50 5051117.

Miikka Luosmaa siirtyy Korisliigasta Karkkilaan

KaU-kasvatti Miikka Luosmaa on allekirjoittanut 2-vuotisen sopimuksen KaU Karkkilan kanssa. 26-vuotias sentteri on pelannut viimeiset 5 kautta Korisliigassa Kouvolan Kouvoissa, Salon Vilppaassa ja Kaarinan Urassa.

Luosmaa oli mukana nostamassa Karkkilaa alueellisesta 3-divisioonasta 2-divisioonaan ja edelleen valtakunnalliseen 1-divisioonaan ennen lähtöään Pohjois-Amerikkaan. 204-senttinen ja 112-kiloinen nuorimies palasi Regis Universitystä Kouvolan Kouvoihin 2015-2016 -kaudeksi ja pääsi heti tulokaskautenaan nostamaan pantteripatsasta Kouvojen voittaessa suomenmestaruuden. Kahden Kouvolassa vietetyn kauden jälkeen Luosmaa siirtyi Salon Vilppaaseen yhdessä toisen KaU-kasvatin, Aatu Kivimäen kanssa. Pantteripatsas oli jälleen lähellä Salon saavuttaessa SM-hopeaa 2017-2018. Seuraavalla kaudella Vilppaan paidassa kaulaan ripustettiin Suomen Cupin kultamitali, mutta peliminuutit jäivät harmittavan pieniksi joukkueen huipputasoisessa rosterissa. Loppukaudeksi Luosmaa siirtyi Kaarinan Uraan ja kiitti saamistaan lisäminuuteista tehden kauden viimeisissä otteluissa keskimäärin 8 pistettä ja ottaen 3 levypalloa.

Viime kaudella Korisliigassa keskiarvot olivat 3,6 pistettä ja 3,7 levypalloa. Mukaan mahtui neljä yli 10 pisteen ottelua joista parhaana viime marraskuussa BC Nokiaa vastaan tehdyt 15 pistettä, 6 levypalloa ja 2 torjuntaa.

Miikka Luosmaa on siirtoon tyytyväinen:

– Aina on tuntunut, että ura Karkkilassa jäi vähän kesken. Olen aina tiennyt että haluan vielä palata tänne pelaamaan ja nyt siihen oli sopiva hetki. Karkkilasta Anssi ja Kimmo ottivat heti yhteyttä ja sopimusneuvottelut sujuivat todella mallikkaasti. Tuntuu hyvältä palata kotiin.

Hankintaa olivat mahdollistamassa paitsi yhteistyökumppanit, niin myös fanit jotka osallistuivat projektiin ostamalla ennätysmäärän kannatusKaUsikortteja. Miikka Luosmaan matkat taittuvat turvallisesti Auto-Kehä Oy:n Peugeotilla.

KaU Koris ry:n Arttu Jarila kommentoi:

– Onhan tämä aivan uskomattoman hienoa. Tiedämme kyllä, että pystymme tarjoamaan tavoitteelliselle pelaajalle aidosti laadukkaat olosuhteet pelata ja kehittyä, mutta silti joutuu vähän nipistämään itseään että onko tämä totta. Ajat ovat haastavat, mutta yhteistyökumppanit ja fanit ovat osoittaneet vankan tukensa. Meillä on Karkkilassa hieno yhteisö ja pyörät pidetään pyörimässä.

– Tässä avattiin tavallaan uusi sivu meidän 11 kauden mittaisella taipaleella. Olemme pystyneet auttamaan KaU-junioreita maailmalle ja Korisliigaan, mutta nyt aika oli kypsä saada Korisliigasta oma kasvatti takaisin.

Pelaamisen ja harjoittelun lisäksi Luosmaa osallistuu juniorivalmennukseen, sekä seuran kehitykseen ja markkinointiin.

KaUden päätös

KaU Karkkilan kausi päättyi poikkeuksellisesti, kun korona pysäytti myös koripallon M1DB sarjan. Seuran johtokunta ja kaikki talkoolaiset tekevät työtään pyyteettömästi ja korvauksetta omien päivätöiden, harrastusten ja perhe-elämän ohessa, joten dramaattista taloustilannetta ei seuralle pääse syntymään. Monet ovat olleet meihin yhteydessä ja tiedustelleet tilannetta, mahdollisuuksia auttaa ja miten seura jatkaa tästä eteenpäin. Kiitämme kiinnostuksestanne ja välittämisestänne. Karkkilassa on hieno koripalloyhteisö. Tässä tiedotteessa on lyhyesti tiivistys tilanteesta.
 
URHEILULLINEN TULOS
KaU Karkkila sijoittui M1DB:ssä kuudenneksi, pelaten upean ja nousujohteisen kevätkauden. Kuudes tila on pettymys siihen, mitä ennen kautta toivottiin, mutta kun ottaa joukkueen kärsimät loukkaantumiset huomioon, suoritus oli loistava. Joukkue oli kauden päättyessä täydessä iskussa playoffeihin ja oli erittäin yllätysvalmis etenemään ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Joukkue teki esimerkillisesti töitä syksyn vaikeina aikoina ja se alkoi kantaa hedelmää vuodenvaihteen jälkeen. Suuri kiitos pelaajille, valmentajille ja muulle joukkueen staffille.
 
TALOUDELLINEN TULOS
KaU Karkkila menetti ainakin yhden playoff -kotiottelun, jonka mukana myös siitä saatavat tulot. Yhden playoff-ottelun menetys maksaa KaU Karkkilalle tuhansia euroja. Lisäksi korona epidemian myötä yksittäisiä yhteistyökumppaneiden poisjääntejä tapahtui. Kaiken kaikkiaan kauden ennen aikaisen päättymisen vaikutus seuran talouteen on arviolta 5000 – 10.000€. Tarkempi summa selviää kevään aikana. Seura on taloudellisesti hyvin hoidettu ja vakaa. KaU Karkkila ei ole koskaan joutunut ottamaan lainaa, mutta tällä hetkellä mennään aivan äärirajoilla. Seura haluaa ja pystyy hoitamaan velvoitteensä kaikkia sidosryhmiä kohtaa täysmääräisesti ja ajallaan. Sidosryhmiä ovat mm. pelaajat, valmentajat, Suomen Koripalloliitto jne. Seura ei tule ottamaan lainaa missään tilanteessa nykyisen johtokunnan aikana.
 
KAUSI 2020 – 2021
Päättynyt kausi ajaa seuran todella haastavaan tilanteeseen ensi kautta suunniteltaessa. Päättyneen kauden menetetyt tulot ja koronan aiheuttama taloudellinen sekasorto luovat kohtuuttomasti epävarmuutta ensi kauden rakentamiseen. On varmaa, että KaU Karkkila jatkaa pelaamista M1DB:ssä kaudella 2020-2021 kunhan pudotuspeleihin liittyvät pelipaikkamurheet saadaan ratkaistua yhteisymmärryksessä muiden osapuolien kanssa. Seuran on kuitenkin kartoitettava taloudellinen tilanne todella huolellisesti ennen kuin pelaajahankintoja tehdään, jotta toiminnan tulevaisuus ja polku miehiin kyetään takaamaan omille nuorille pelaajille myös jatkossa. KaU Karkkila on myös iso palanen juniorikoripallovalmennusta Karkkilassa, joten edustusjoukkueen toiminnan edellytysten takaaminen ja toiminnan jatkuminen ovat elintärkeitä perinteikkäälle Karkkilalaiselle koripallolle.
 
TUKIMUODOT
Pyrimme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa kontaktoimaan pääyhteistyökumppaneitamme, jotta saamme käsityksen siitä, millaisella budjetilla voimme kehittää Karkkilalaista koripalloa ensi kaudella. Ennen kontaktointia seuran on hoidettava tietyt kauden päättämiseen liittyvät velvoiteet sekä laadittava sarjapaikkahakemus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kontaktointi tullaan aloittamaan huhtikuussa, mutta pääosa tullaan tekemään toukokuussa.
 
Tulemme julkaisemaan muutamia yksityishenkilöille tarkoitettuja tukimuotoja, joita on toivottu, tämän viikon aikana.
 
HYVÄNTEKEVÄISYYSOTTELU ja ESKARIUINNIT
Kesällä 2019 pelattiin esikoululaisten uintien hyväksi perinteinen hyväntekeväisyysottelu, josta saaduilla tuloilla esikoululaiset pääsevät uimaan lukukaudella 2019-2020. Tällä hetkellä uintimatkoja ei ole vielä tehty. Jos vallitseva maailman tilanne ei salli uintimatkojen tekemistä keväällä, tulee KaU Koris ehdottamaan varhaiskasvatukselle varojen siirtoa 1.-luokkalaisille lukukaudelle 2020-2021. Näin uinnit koskisivat edelleen samaa ikäryhmää.
 
Seuraava hyväntekeväisyysottelu on suunnitteilla kuluvan vuoden heinäkuun loppuun. Luonnollisesti sen pelaaminen riippuu korona-tilanteesta. Ottelun tuotto käytetään 2020-2021 lukukaudella esikoululaisten uintimatkojen toteuttamiseen.
 
KATUKORIPALLOTURNAUS
Katukoripalloturnaus järjestetään lauantaina 18.7.2020, jos korona-tilanne sen sallii.

Frazier-Stanley palaa kotiin

Andre Frazier-Stanley kärsi ikävän alaraajavamman viime sunnuntain ottelussa. Lääkäri oli nopeasti kentällä ja pelaaja toimitettiin Pohjola Sairaalaan jatkotutkimuksiin. Vamma osoittautui kuitenkin niin pahaksi, että paluu pelikuntoon tulee kestämään pitkään.

Pelaaja halusi palata kotiin USA:han ja seura luonnollisesti suostui pelaajan toiveeseen. Tiet siis erkanevat hyvässä yhteisymmärryksessä. Frazier-Stanley tulee parantelemaan itseään perheensä tukemana ja kannustaa joukkuetta etäältä.

Seuran puheenjohtaja Arttu Jarila kommentoi:

 • Todella ikävä tilanne. Eniten harmittaa tottakai Andren puolesta sillä hän oli todella innoissaan päästessään pelaamaan tänne ja nyt matka katkesi liian nopeasti. Toivotetaan hänelle kaikkea hyvää ja tsemppiä kuntoutukseen. Hän tulee varmasti kehittymään vielä ja ura kääntyy taas nousuun.
 • Meillä on onneksi tälle kaudella iso rosteri ja luotto pelaajiin on korkealla. Tässä on taas lisäminuutteja tarjolla muille ja joku varmasti nostaa tasoaan mahdollisuuden auetessa. Emme siis lähde aktiivisesti hakemaan uutta pelaajaa.

KaUsi alkaa sunnuntaina!

Karkkila aloittaa KaUden 2019-2020 nyt sunnuntaina vierasottelulla PeU-Basketia vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan ensi viikon sunnuntaina Lappeenrannan Namikan saapuessa vierailulle. Kaikki Karkkilan ottelut televisioidaan Elisa Viihde Sportilla.

Kimmo Tolvasen ja Kaisa Kosusen luotsaama joukkue on kasattu jälleen KaU-kasvattien ympärillä joita on alkavalla kaudella harjoitusvahvuudessa peräti 14 kappaletta joista virallisessa rosterissa tällä hetkellä 10. Seuran strategiana on toimia nuorten pelaajien kehittäjänä ja siitä kertoo myös ikäkeskiarvo joka on vain 20 vuotta.

Kuopuksena mukaan on nostettu lahjakas Nestori ”Nepe” Kivimäki. 2004 -syntynyt takamies ansaitsi ennakkoluulottomilla otteillaan peliminuutteja harjoitusotteluissa. Myös 2003-syntyneet Akseli Nieminen ja Niko Vigelius ovat raivanneet tiensä alaikäisinä miesten joukkueeseen.

2002-syntyneet Matias Lilja ja Santeri Mäkelä ovat myös pelaavassa kokoonpanossa. Lilja on kokoonpanossa nyt ensimmäistä kertaa ja Mäkelällä on puolestaan allaan yksi ottelu viime kaudelta jossa hän viimeisteli heti hienot 6 pistettä.

Kokoonpanossa vanhoina tuttuina KaU-kasvoina Elmeri Kivimäki, Matias Nyman, Sampo Reinikainen, Miro Salmela, sekä Tuomo Heino, joka on vasta 26-vuotiaana joukkueen vanhin pelaaja. Rosteria täydentävät lisäksi tutut Klaukkalan NMKY:n kasvatit Juha Anttila, Arttu Lecklin ja Väinö Haajanen.

Uusina hankintoina mukaan ovat liittyneet MuKissa useamman nuorten suomenmestaruuden voittanut Tom Niiranen, sekä Caleb Richey ja Andre Frazier-Stanley. Uudet pelaajat auttavat täyttämään Samuli Mäkelän, Janne Kinnusen ja Benson Osayanden jättämiä aukkoja.

Karkkilaan on myös palannut KaU A-poikia pari vuotta sitten edustanut Lohjan Urheilijoiden kasvatti Eemeli Laaksonen. 186-senttinen karkkilalaistaustainen Laaksonen on vauhtiin päästessään melkoinen korintekokone ja siten todella mielenkiintoinen lisä joukkueeseen.

Joukkue on vahvasti nimensä veroinen, sillä lähes kaikki pelaajat asuvat Karkkilassa. Muualta harjoituksiin kulkee enää vain 3 pelaajaa.

Joukkueen huoltajana jatkaa Pekka Paulomäki ja joukkueenjohtajaksi mukaan on liittynyt Sami Salmela. Fysiikkavalmennuksesta vastaavat KaPon Asko Heino ja Speedsters Coachining Vesa Jaakkola.

Frazier-Stanley ja Richey vahvistamaan Karkkilaa

KaU Karkkila ja GRIND Fitness|Training ovat päässeet sopimukseen pelaajahankinnoista. Karkkilaan saapuivat 2-metrinen laituri Andre Frazier-Stanley, sekä 177-senttinen takamies Caleb Richey.

Seuran puheenjohtaja Arttu Jarila kommentoi:

 • Neuvotteluja käytiin pitkään, mutta lopulta palaset loksahtivat kohdilleen todella nopeasti emmekä itse asiassa edes ehtineet katsoa lentolippuja, kun kuulimme Matt Williamsin jo hoitaneen liput ja pian pelaajat olivatkin jo koneessa. Voin sanoa, että asuntoasioissa tuli hieman kiire.

Valmennus mietti pitkään sopivan pelaajan valintaa. 2-metrinen ja 96-kiloinen Andre Frazier-Stanley osoittautui parhaaksi täyttämään aukon rosterissa. 1995-syntyneen pelaajan viimeiset tilastokeskiarvot Peru State Collegessä olivat 8 pistettä, 6 levypalloa ja 2,5 torjuntaa per peli. Hänet valittiin NAIA D1-tason vuoden puolustajaksi ja sai sarjan kunniamaininnan. Frazier-Stanley oli myös konferenssin ykkönen torjunnoissa.

Hän ei ollut tämän kesän GRIND-joukkueessa Suomen vierailulla, mutta esiintyi aiemmalla leirityksellä joukkueen mukana Tanskassa. Tuolloin hän kirjautti esimerkiksi Tanskan alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan käydyissä kahdessa näytösottelussa keskimäärin 22 pistettä ja 8,5 levypalloa.

 • Budjetti oli todellakin yhdelle ammattipelaajalle. Mietimme pitkään kahden pelaajan välillä, että kumman valitsisimme ja valmennus päätyi Andre Frazieriin, koska tarvitsemme pituutta joukkueeseemme. Williams oli kuitenkin ilmeisesti päättänyt, että molemmat pelaajat pääsevät kokeilemaan siipiään maailmalla ja hän päätti tukea kahden pelaajan hankintaa myös taloudellisesti. Caleb Richey oli kesällä Karkkilassa ja vakuutti meidät pelitaidoillaan, joten olemme todella onnellisia tilanteesta. Iso kiitos Matt Williamsille.

177-senttinen 1995-syntynyt Caleb Richey hämmästytti heinäkuun näytösottelussa nopeudellaan ja hän tulee myös tukemaan nuorien takamiesten Tom Niirasen ja Matias Nymanin kehitystä. Hän saavutti kolmantena vuotenaan CLU yliopiston ennätyksen 202 syötöllä kauden aikana (keskiarvo 7,5 syöttöä). Hän oli myös joukkueensa ykkönen riistoissa (2,3 per peli) ja lisäksi teki keskimäärin 12,2 pistettä ja otti 3,7 levypalloa.

Nopealla aikataululla Karkkilaan saapuneen pelaajat aiheuttivat melkoisen kiireen joukkueessa, mutta useat karkkilalaiset lähtivät auttamaan ja lopulta asunto, huonekalut, muuttoapu ja jopa ruuat saatiin järjestymään ennätysajassa. Erikoiskiitos Toikalle, Puutarha Frosterukselle, sekä Lounaskahvila Rinteelle jossa pelaajat tulevat ruokailemaan ainakin syksyn ajan.

Uudet pelaajat pääsevät heti tositoimiin, sillä KaU Karkkilalla on ottelu jo torstaina liikuntahallilla ylemmässä 1-divisioonassa pelaavaa FoKoPoa vastaan. Ottelu alkaa kello 19

KaU Karkkila yhteistyöhön amerikkalaisjoukkueen kanssa

KaU Karkkila on aloittanut yhteistyön Kalifornian Santa Barbarassa toimivan GRIND Fitness|Training -yrityksen kanssa, jolla on myös oma koripallojoukkue Team Grind.

Kyseessä on Suomessakin takavuosina pelanneen Matthew ”Matt” Williamsin yritys, jonka palveluihin kuuluu muun muassa nuorten koripalloilijoiden harjoittelun ja ura-asioiden tukeminen. Pääosassa on pitkän ja menestykkään koripallouran kokeneen Williamsin halu auttaa uransa ensiaskelia ottavia nuoria pelaajia. Williams nähtiin 2000-luvun alkupuolella pelaamassa myös Karkkilassa Team Componentaa vastaan ja hän pelasi mm. Lappeenrannassa Kimmo Tolvasen joukkuekaverina.

Matt Williams on kiertänyt nuorista pelaajista kootun joukkueen kanssa Euroopassa ja heinäkuussa heidät nähtiin myös Karkkilassa harjoittelemassa ja pelaamassa Karkkilaa vastaan. Kokeilu osoittautui todella onnistuneeksi ja molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä. KaU Karkkilan manageri Anssi Liesmala kommentoi:

 • Grind on hyvin samalla tavalla ajatteleva joukkue kuin me. Heidänkin ykköstarkoitus on kehittää nuoria pelaajia ja he ovat valmiita tukemaan myös taloudellisesti heiltä maailmalle lähteviä pelaajia.

Jo vierailun yhteydessä uutisoitiin, että keskustelut jatkosta starttasivat heti ja nyt ensi kesän leiritysten lisäksi myös pelaajien mahdollisuuksista pelata Karkkilassa on puhuttu Williamsin ja GRIND Fitness|Trainingin kanssa.

 • Mattin kanssa olemme olleet aktiivisesti yhteydessä heidän Suomen vierailu jälkeen ja keskustelleet ensi kesän yhteistyöstä. Samalla ollaan pohdittu voisimmeko jotenkin muutenkin auttaa toisiamme ja yhteinen sävel löytyikin mahdollisesta pelaajaliikenteestä. Me olemme budjetoineet yhden ammattilaispelaajan joukkueeseen ensi kaudeksi ja lähipäivinä tiedämme lisää mahdollisesta pelaajaliikenteestä; neuvotteluja käydään parhaillaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tästä yhteistyöstä voi olla isoja etuja molemmille osapuolille.

KaU Koris ry toivoo pääsevänsä tiedottamaan konkreettisista asioista jo lähipäivinä.

Tom Niiranen Karkkilaan

Miesten 1-divisioonakauteen valmistuva Karkkila on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen alle 19-vuotiaiden suomenmestaruuden keväällä napanneen Tom Niirasen kanssa.

19-vuotias Niiranen on Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti ja pelasi päättyneellä kaudella U19-sarjan lisäksi myös Karkkilan kanssa samassa sarjassa miesten 1-divisioonaa.

188-senttisen takamiehen tilastokeskiarvot U19 SM-sarjassa olivat 6,7 pistettä, 3,9 levypalloa ja 3,7 syöttöä. 2-pisteen heitoissa hän oli koko sarjan toiseksi paras yli 59 prosentin keskiarvolla.

Niiranen on saavuttanut MuKin paidassa kaksi U19-suomenmestaruutta ja yhden U16-suomenmestaruuden. Lisäksi kotoa löytyy myös miesten SM-kulta, mutta tämä tuli jo vuonna 1992 ja sen sai kaulaansa isä Petri Niiranen HNMY:n paidassa. Tomin isä ja isoisä ovat molemmat pelanneet Suomen maajoukkueessa.

Päävalmentaja Kimmo Tolvanen kommentoi:

 • Tom on nuori nälkäinen takamies joka on saanut hyvät pohjat Munkkiniemen Kisapojista ja varmasti myös kotoa! Odotetaan läpimurtoa miesten sarjoihin lähiaikoina.

Myös Anssi Liesmala on siirrosta innoissaan:

 • On todella hienoa, että A-poikien suomenmestarijoukkueen aloittava takamies haluaa siirtyä Helsingistä Karkkilaan pelaamaan ja kehittymään.

Karkkilan monipuolinen valmennusorganisaatio, riittävät harjoitusmäärät, hyvät olosuhteet ja sarjan korkein yleisökeskiarvo ovat asioita, jotka on huomattu myös kaupungin rajojen ulkopuolella ja imua joukkueeseen löytyy. Joukkueen tavoitteena on menestyä, mutta myös kehittää pelaajia, ja siksi on tärkeää löytää pelaajia, joilla on motivaatiota kehittyä vastuunkantajiksi.

Tiedustelut:

Lehdistö ja yhteistyökumppanit: Arttu Jarila / 040 76 232 16 / arttu.jarila@kaukoris.com

Pelaajatiedustelut: Anssi Liesmala / 044 75 754 11 / anssi.liesmala@kaukoris.com