Pelaajasopimus: Grady III joukkueen sentteriksi

Karkkila on tehnyt pelaajasopimuksen amerikkalaispelaaja David Grady III:n kanssa, joka tulee vahvistamaan joukkueen sentteriosastoa. Viimeiset kaksi kautta Brockport Staten yliopistossa NCAAIII-tasolla viettänyt Grady III on 195-senttinen monipuolinen sentteri, joka aloittaa ammattilaisuransa Karkkilasta.

– Olimme oikeastaan koko kesän suomalaisen ison pelaajan perässä, mutta lopulta yhdenkään kanssa emme päässeet aivan maaliin asti. Isoja pelaajia on Suomessa melko vähän ja heistä on kova kilpailu. Neuvotteluiden kariuduttua suomalaisten kanssa päädyimme katsomaan isoa pelaajaa ensin Euroopasta ja sitten Atlantin toiselta puolelta, seuran puheenjohtaja Miikka Luosmaa kommentoi.

Grady III aloitti yliopistouransa Queens Collegessa NCAAII-tasolla, mutta koronapandemian myötä koulu vaihtui Brockport Stateen. Samalla pelipaikka siirtyi laiturista lähemmäksi koria.  

– Meillä oli päävalmentaja Tolvasen kanssa yhtenäinen näkemys siitä millaisen ison pelaajan haluamme ja David täytti nämä kriteerit. Hän toivon mukaan lukitsee puolustuksemme ja mahdollistaa monipuolisuudellaan erilaisetkin viisikot. Uskomme saavamme älykkään nuoren miehen, joka sopii nälkäiseen Pässilaumaamme hienosti, Luosmaa jatkaa.

Sentteriksi suhteellisen lyhyt Grady III on koostaan huolimatta erinomainen puolustaja. Kaudella 2022-23 hänet valittiin konferenssinsa parhaaksi puolustuspelaajaksi. Tämän lisäksi New Yorkista kotoisin oleva peluri viimeisteli viimeisellä kaudellaan yliopistossa 11,7 pistettä, 7,8 levypalloa ja 2,3 blokkia.

– Tuon joukkueeseen fyysisyyttä ja energiaa. Olen suurella moottorilla ja ajattelen peliä puolustuspään kautta. Olen valmiina auttamaan joukkuekavereita kaikin mahdollisin tavoin, sillä voittaminen on tärkein tavoitteeni, tuore vahvistus kertoo itsestään.

Pelaamisen lisäksi Grady III tulee osallistumaan juniorivalmennukseen. Suomeen ensi viikolla lentävä peluri on innoissaan mahdollisuudesta ja tutustunut jo tulevaan kotimaahansa:

– Tiedän, että Suomi on maailman onnellisin paikka, jossa etenkin talvilajit ovat suosittuja. Koripallolla on pitkät perinteet Suomessa ja sen suosio on nousussa. En malta odottaa pääseväni osaksi Karkkilan koripalloyhteisöä ja pääseväni näyttämään kykyni. Toivottavasti halli on täynnä kauden jokaisessa ottelussa!

Karkkila kohtaa harjoitusotteluissa ensin tiistaina 26.9. samaa sarjaa pelaavan EBT:n ja torstaina 28.9. ylemmällä sarjatasolla pelaavan Raidersin. Molemmat ottelut ovat Karkkilan liikuntahallilla ja alkavat klo 18.00. Joukkue tulee julkistamaan viimeiset pelaajasopimukset vielä ennen otteluita.

Grady III:n kummiyrityksenä toimii Lounaskahvila UnelmienLinna. Kesäkuussa avattu lounaskahvila tarjoaa lounaan paikanpäällä nautittavaksi tai mukaan vietäväksi. Lounaan lisäksi voit pysähtyä mukavalle kahvihetkelle nauttimaan itse leivotuista leivonnaisista. Kaikki nämä tarjoilut voit myös tilata omiin juhliisi ja muihin tapahtumiin!

Pelaajaprofiili

Joukkue 2023-24

Lounaskahvila UnelmienLinna

Pelaajasopimus: Kivimäki jatkaa Karkkilassa

Karkkila on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen takamies Nestori Kivimäen kanssa. 188-senttinen Karkkilan Urheilijoiden kasvatti aloittaa viidennen kautensa miesten joukkueessa. Vuosi vuodelta kehittynyt Kivimäki tilastoi viime kaudella 8,4 pistettä, 3,2 levypalloa ja 2,1 koriinjohtanutta syöttöä. Kauden ratkaisevissa otteluissa Kivimäki oli joukkueen luottopelaajia upottaen kylmähermoisesti tärkeitä heittoja.

– Jatkan todella hyvillä fiiliksillä pelaamista Karkkilassa. Joukkueen tekeminen on ollut hyvää treeneissä ja koko joukkueella on hyvä keskittyminen päällä. Tavoitteena on voittaa ensi kaudella paljon pelejä ja pitää oma peli mahdollisimman tasaisena läpi kauden niin, että kehitymme ottelu ottelulta matkalla kohti kevään ratkaisupelejä, Kivimäki kommentoi sopimustaan.

Viimeiset junioriottelunsa keväällä pelannut Kivimäki oli alle 19-vuotiaiden valtakunnallisessa 1. divisioonassa sarjan parhaita pistemiehiä johdattaen joukkueen kevääksi ylempään sarjalohkoon, jossa KaU sijoittui kahdeksanneksi. Kivimäki opiskelee toista vuotta Kisakalliossa liikuntaneuvojaksi ja tulee suorittamaan harjoittelunsa tulevana lukuvuonna KaU Koris ry:lle.

– Nestori on ottanut isoja kehitysaskelia ja oli selvää, että haluamme hänen jatkavan. Olemme yhteistyössä hänen ja yhteistyökumppanimme Auto-Kehän kanssa selvittäneet miten saamme kaikille osapuolille parhaan mahdollisen paketin. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Tärkeän pelaajan lisäksi saamme Nestorin kehittämään toimintaamme ja juniorityötä. Tulevalla kaudella Nestori muun muassa tarjoaa taitovalmennusta seuran junioreille. Matkat Kisakalliosta Karkkilaan Nestori pääsee kulkemaan Auto-Kehän avustamana, seuran puheenjohtaja Miikka Luosmaa kommentoi tuoretta sopimusta.

Kivimäen lisäksi Karkkilalla on sopimukset Matias Nymanin, SamulI Brofeldtin, Mikko Visakon, Ulyen Coleman III:n ja Akseli Niemisen kanssa. Joukkue on harjoitellut laajennetulla kokoonpanolla läpi kesän ja kokoonpanoon tuleekin nousemaan U19-pelaajia. Joukkuetta valmentaa Kimmo Tolvanen. Seura on asettanut tavoitteeksi nousun miesten 1. divisioona A:han vuoteen 2025 mennessä.

Nestorin kummipelaajana tulevalla kaudella toimii Auto-Kehä. Karkkilalainen perheyritys on palvellut autoasioissa jo vuodesta 1960 saaden lukuisia erilaisia kansainvälisiä tunnustuksia. Yritykseltä löytyy toimipisteet Karkkilan lisäksi Lohjalta ja Forssasta.

Pelaajaprofiili

Joukkue 2023-24

Kummiyritys: Auto-Kehä Oy

Pelaajasopimus: Ulyen Coleman III vahvistamaan Karkkilaa

Karkkila on tehnyt pelaajasopimuksen amerikkalaislaituri Ulyen Coleman III:n kanssa. Bostonista Suomeen ensi viikon keskiviikkona lentävä Coleman valmistui keväällä Southern Connecticutin yliopistosta, jossa hän pelasi ja opiskeli koko yliopistouransa ajan. Colemanin veljet pelasivat ammatikseen koripalloa ja toinen heistä, Dominique Coleman, pelasi myös Suomessa.

Päävalmentaja Tolvasella on kovat odotukset vahvistukselle:

– Ulyen tuo korintekovoimaa ja monipuolisuutta. Ulyenin heittokyky yhdistettynä hänen urheilullisuuteensa molemmissa päissä kenttää tulee tekemään Ulyenista vaikean vastustajan. Hänen ja hänet tuntevien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella uskomme hänen tuovan meille intoa ja johtajuutta sekä sopivan hyvin nuoreen joukkueeseen.

Coleman heitti yliopistouransa ennätyksen, yhdeksän onnistunutta kolmeen pisteen heittoa, kaudella rookie-kaudellaan 2017-2018. Tällä onnistuneiden kolmosten määrällä Coleman pitää yliopistonsa historian kirjoissa toista sijaa. Toisella kaudellaan Coleman jatkoi siitä mihin edellisellä jäi. Seuraavat kaksi kautta Colemanilla jäi kuitenkin pelaamatta loukkaantumisen ja koronapandemian peruman kauden vuoksi. Kahdella viimeisellä kaudellaan Coleman kuului taas joukkueensa avainpelaajiin. Viimeisellä kaudellaan 193-senttinen Coleman tilastoi 15,6 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,8 syöttöä ottelua kohden hyvillä prosenteilla.

– Haluan tuoda voittavaa mentaliteettia ja kilpailullisuutta joukkueessa. Rakastan kilpailla ja odotan pääseväni tutustumaan uusiin joukkuekavereihini. En malta odottaa, että pääsen osaksi Karkkilan koripalloyhteisöä ja tuomaan voittoja joukkueelle. Odotan myös lumista talvea Suomeen, Coleman kommentoi ensimmäistä ammattilaissopimustaan.

Colemanin kummiyrityksenä toimii joukkueen tuore yhteistyökumppani Lounaskahvila UnelmienLinna. Kesäkuussa avattu lounaskahvila tarjoaa lounaan paikanpäällä nautittavaksi tai mukaan vietäväksi. Lounaan lisäksi voit pysähtyä aamupalalle tai kahville nauttimaan itse leivotuista leivonnaisista. Kaiken tämän voit myös tilata omiin juhliisi tai muihin tapahtumiin!

Pelaajaprofiili

Joukkue 2023-24

Lounaskahvila UnelmienLinna

Pelaajasopimus: Akseli Nieminen takaisin Pässimiehistöön

Karkkilan Urheilijoiden kasvatti, kaksimetrinen, Akseli Nieminen on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen paluusta Karkkilan edustusjoukkueeseen. Kaudella 2018-2019 edustusjoukkueessa debytoinut Nieminen suoritti viime kauden aikana armeijapalveluksensa laivaston sinisissä pelaten. Armeijapalvelus Turussa vaikeutti kulkemista Karkkilaan, joten Nieminen pelasi kauden poikkeusluvalla 19-vuotiaiden valtakunnallista 1. divisioonaa.

Kaudella 2021-2022 Nieminen tilastoi miesten 1. divisioona B:ssä Karkkilan riveissä 8,4 pistettä ja 6,1 levypalloa. Nieminen tuokin joukkueeseen paljon kaivattua levypallovoimaa, ulottuvuutta ja fyysisyyttä molemmissa päissä kenttää. Päävalmentaja Kimmo Tolvanen on tyytyväinen Niemisen paluusta:

– Akseli tuntee meidän tavat kentällä ja sen ulkopuolella, joten hän pääsee nopeasti takaisin rytmiin vuoden tauon jälkeen. Kentällä Akseli tuo kokoa ja taistelua, jota tarvitsemme. Tänä vuonna olemme aggressiivisempi joukkue mitä ennen. Haluamme olla aloitteen tekijä molemmissa päissä kenttää.

Vuonna 2003 syntynyt Nieminen on pelannut neljän miesten 1. divisioona B -kauden lisäksi 19-vuotiaiden SM-sarjaa kaudella 2017-2018, 19-vuotiaiden valtakunnallista 1. divisioonaa kaudella 2022-2023 ja 16-vuotiaiden valtakunnallista 1. divisioonaa kaudella 2018-2019.  Nieminen on niin ikään innoissaan paluusta miesten valtakunnallisiin peleihin ja Karkkilan riveihin:

– Mahtavaa palata takaisin edustukseen pelaamaan! Viime kausi jäi koripallon osalta vähemmälle lähinnä maanpuolustuksellisista syistä. Pitkät ajat merellä ei mahdollistanut hirveästi harjoittelemista. Tulevalla kaudella pääsee onneksi taas 100%:lla mukaan. Tavoitteena on siis pelata hyvää koripalloa sekä kehittyä joukkueena ja pelaajana. Hallillä nähdään!

Akselin kummiyrityksenä toimii paikallinen sähköurakointi- ja asennusliike Fyrax Oy. Yritys toteuttaa uudisrakennusten sähköistämistä yrityksille, yhteisöille ja julkiselle sektorille luotettavasti ja ammattitaidolla.

Pelaajaprofiili

Joukkue 2023-24

Kummiyritys: Fyrax Oy

Jatkosopimus: Visakko jatkaa Karkkilassa

KaU Karkkila on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen laituri Mikko Visakon kanssa. Visakko aloittaa näin ollen kolmannen kautensa Karkkilan paidassa. Tulevalla kaudella Visakolla on kuitenkin viime kausia lyhyemmät kotiottelumatkat, sillä mies on muuttamassa tulevaksi kaudeksi Karkkilaan. Lisäksi Visakko tulee osallistumaan Karkkilan juniorivalmennukseen.

Viime kaudella pelikentille vasta tammikuussa palannut Visakko pelasi pisteiden valossa uransa parhaan kauden, vaikka valmistautuminen kauteen oli kaikkea muuta kuin optimaalinen. Eemeli Laaksosen lähdön myötä Visakon rooli ja merkitys kasvaa entisestään. Päävalmentaja Kimmo Tolvanen onkin hyvin tyytyväinen tuoreeseen sopimukseen:

  • Mikon sopimus on todella tärkeä joukkueelle. Mikko on yksi joukkueen johtajista kummassakin päässä kenttää heitto- ja puolustustaitojensa ansiosta.

Vasta 26-vuotias Visakko aloittaa jo kymmennen kautensa miesten 1. divisioona B:ssa. Ennen Karkkilaan siirtymistä, Sykin kasvatti pelasi seitsemän kauden verran PuHun riveissä. Ennen aikuispelejä Visakko pelasi kolme kautta 19-vuotiaiden SM-sarjaa ja kaksi kautta 16-vuotiaiden SM-sarjaa. Nyt katse on kuitenkin tulevassa kaudessa:

  • Karkkilassa sai jatkamaan hyvät puitteet harjoitteluun ja pelaamiseen. Lisäksi kotiyleisön tuki ja kannustus joka ottelussa on aina yhtä hienoa. Kunto on tällä hetkellä hyvä ja harjoittelu on kulkenut hyvin. Ensi kauden tavoitteet on pelata playoffseissa. Henkilökohtaisesti tavoitteena ehjä kausi ja tasainen suorittaminen.

Mikon kummiyrityksenä tulevalla kaudella toimii Karkkilan Kunto, jossa Mikko itsekin tulee työskentelmään syksystä lähtien. Heidän palveluihinsa kuuluvat tuki- ja liikuntaelinasiakkaiden fysioterapia, neurologinen kuntoutus ja ikääntyvien kuntoutus (esimerkiksi veteraanit). Mikko tuo mukanaan vahvan osaamisen ja kiinnostuksen etenkin urheilufysioterapiaan liittyen – vahva suositus nuoremmille ja vanhemmille urheilijoille!

Pelaajaprofiili

Joukkue 2023-24

Karkkilan Kunto

Brofeldt & Liesmala tekevät paluun

KaU Karkkila jatkaa tulevan kauden joukkueen rakentamista kahdella uudella palasella. Paluun edustusjoukkueen pelipaitaan tekee Samuli Brofeldt. Valmennuspuolella U19-joukkueen ja miesten yhteistyö tiivistyy entisestään, kun kokenut Anssi Liesmala astuu U19-joukkueen päävalmentajaksi.

Brofeldto on tehnyt pitkän kierroksen Karkkilasta lähdön jälkeen. Savonlinnassa ja Joensuussa itsensä luokanopettajaksi opiskellut Brofeldt oli ensin nostamassa Joensuun Katajan kakkosjoukkuetta valtakunnalliseen 1. divisioonaan. Nousun jälkeen Brofeldt jatkoi Joensuun riveissä kauden verran. Viime kaudeksi Brofeldt muutti takaisin Karkkilaan ja oli tällä kertaa nostamassa Himpuloita kolmosdivisioonaan tehden ratkaisuottelussa 60 pistettä. Brofeldt palaa edustuksen riveihin odottavin mielin:

– Karkkilan omana kasvattina on erityisen hienoa päästä pelaamaan ja kilpailemaan vielä edustuksen riveihin. Viimeisimmästä pelistä pässien paidassa on jo kuusi vuotta, mutta edelleen tuntuu, että virtaa näihin peleihin riittää. Pyrin tuomaan kokemusta joukkueen päivittäiseen tekemiseen kentällä ja sen ulkopuolella. Tulevalla kaudella pidetään hauskaa ja yritetään pysyä ehjänä, jotta keväällä taistellaan kärkikahinoissa!

Muutoksia on tiedossa myös kentän rajojen ulkopuolella, kun Anssi Liesmala tekee paluun valmennustehtäviin. Liesmalasta tulee U19-joukkueen päävalmentaja, kun edustusjoukkueen ja U19-joukkueen yhteistyötä tiivistetään entisestään. Yhteistyö tulee näkymään yhteisharjoitusten lisääntymisenä ja junioripelaajien määränä edustusjoukkueen kokoonpanossa. Koripallovalmentajan peruskoulutuksen ylimmän koulutuskokonaisuuden (HKVT) suorittanut Liesmala on toiminut pitkään Karkkilan koripallon parissa eri rooleissa. Poikapuolen valmennuskoordinaattorin ja juniorivalmennuksen lisäksi Liesmala toimi pitkään Karkkilan miesten joukkueen päävalmentajana. Kokemusta apuvalmentajana Liesmalalta löytyy aina Korisliigasta asti usean vuoden ajalta.

KaU Karkkila aloittaa kausikorttien myynnin heinäkuun aikana sosiaalisen median kanavissa. Kausikortteja on tuttuun tapaan ostettavissa joukkueen ensimmäisissä otteluissa.

Samulin kummiyrityksenä toimii Puustelli Lohja & Järvenpää. Heiltä saat toiveitasi ja tarpeitasi vastaavan keittiökokonaisuuden. Saat tietää uuden keittiösi kokonaishinnan töineen ja tarvikkeineen. Keittiön lisäksi saat myös kodin muiden tilojen kalusteratkaisut.

Joukkue 2023-24

Samuli Brofeldt -pelaajaprofiili

Puustelli Lohja & Järvenpää

 

 

Pelaajasopimus: Nyman palaa pässipaitaan

KaU Karkkila on tehnyt ensimmäisen pelaajasopimuksensa. Matias Nyman palaa takaisin pässipaitaan vuoden tauon jälkeen. 24-vuotias Karkkilan Urheilijoiden kasvatti aloittaa seitsemännen kautensa edustusjoukkueen riveissä.

Viime kauden Nyman pelasi Karkkilan ”kakkosjoukkueen” Himpuloiden riveissä, mutta mieli kaipasi takaisin valtakunnallisiin sarjoihin. Vasta 24-vuotias Nyman on pelannut 72 ottelua miesten 1. divisioona B:ssä – kaikki Karkkilan paidassa. Lisäksi Nyman on pelannut kolme kautta 19-vuotiaiden SM-sarjaa sekä yhden kauden 19-vuotiaiden valtakunnallista 1. divisioonaa. Nyman oli voittamassa Karkkilan Urheilijoiden riveissä SM-pronssia kaudella 2015-216. Viimeisimmällä kaudellaan miesten 1. divioona B:ssa Nyman tilastoi 11,1 pistettä, 3,6 levypalloa ja 3,3, syöttöä ottelua kohden ollen yksi joukkueen runkopelaajista.

– Palaan hyvillä fiiliksillä edustuksen riveihin. Välivuoden aikana kaipasin enemmän kilpailullisuutta ja itsensä haastamista. Tulevalle kaudelle tavoitteena on pysyä pelikuntoisena läpi kauden, suoriutua vaaditulla tasolla ja pelata keväällä voitosta.

Matiaksen paluuta edustukseen on mahdollistamassa Pesuveljekset Oy. Pesuveljekset toimittavat julkisivupesut erilaisiin kohteisiin Suomen parhaalla ammattitaidolla, joka on kertynyt 20 vuoden kokemuksen myötä.

Pelaajaprofiili

Joukkue 2023-24

Pesuveljekset Oy

DeShun Patterson Jr loppukaudeksi Pässipaitaan

Olemme tehneet loppukauden kestävän sopimuksen takamies DeShun Patterson Jr kanssa. Patterson saapuu Karkkilaan jo tänään torstaina ja on lauantaina kokoonpanossa, mikäli pelilupa saapuu ajallaan. Asiat ovat edenneet nopeasti ja tärkeimpänä tekijänä on ollut tukikampanjan hieno käynnistyminen, jonka myötä pystyimme tekemään tämän liikkeen.

DeShun on lyhyt, mutta hyvin atleettinen takamies. Hän pystyy luomaan etua itselleen ja joukkuekavereilleen sekä viimeistelemään niin läheltä kuin kaukaa. Yliopistouransa hän pelasi Tabor Collegessa osallistuen myös valtakunnalliseen ESPN Slam Dunk -donkkikilpailuun. Yliopistouran jälkeen hän on pelannut Marokossa ja Meksikossa sekä Harlem Globetrotterissa. Harlem Globetrotters on näytösotteluita pelaava amerikkalaisjoukkue. Unkarissa hän on viettänyt aikaa harjoitellen ystävänsä Raymond Cowels III:n kanssa ja etsien joukkuetta loppukaudeksi. Cowels pelasi Helsinki Seagullsissa kaudella 2016-17.

– Olen ihmisenä vilpitön ja melko hiljainen, mutta pelaajana olen kaikkea muuta kuin hiljainen. Rakastan koripalloa ja haluan tuoda joukkueeseen paljon energiaa loppukaudeksi voittaaksemme mahdollisimman monta ottelua ja varmistaaksemme sarjapaikan joukkueelle. Olen innoissani mahdollisuudesta ja pelata karkkilalaisen kotiyleisön edessä!

Tukikampanja on edelleen käynnissä, mutta kiitos jo tässä vaiheessa kaikille vahvistuksen hankinnan mahdollistaneille!

Seuraava kotipeli on sunnuntaina 26.2. Hyvinkään Pontevaa vastaan.

Kausiennakko 2022-2023

Staff: Kimmo Tolvanen (päävalmentaja), Sami Salmela (joukkueenjohtaja), Pekka Suihkonen (huoltaja)

Keskipituus ja -ikä: 189cm / 21 vuotta

Lähteneet pelaajat: Matias Nyman, Akseli Nieminen, Artturi Nieminen, Väinö Haajanen, Miro Salmela

Tulleet pelaajat: Sauli Näppinen, Jesse Lepänkoski, Roy Juuti, Veikka Lähteenkorva, Niki Ahola

Kapteenit: Mikko Visakko C / Niilo Tammi A


Miesten 1. divisioona B alkaa Karkkilan osalta sunnuntaina, kun Karkkilan liikuntahallilla kotijoukkuetta vastaan asettuu Pantterit klo 16. Kotijoukkue on uusiutunut kesän aikana lähes kokonaan. Niemisen veljeksistä Artturi suuntasi Vekaranjärvelle tuoreena luutnanttina. Pikkuveli Akseli puolestaan lähti Pansioon suorittamaan armeijapalvelusta. Kuusi kautta edustusjoukkuetta edustaneet Matias Nyman ja Väinö Haajanen päättivät lopettaa koripalloilun valtakunnallisella tasolla. Miro Salmela suuntasi elokuussa Joensuuhun aloittamaan opettajan opinnot, eikä täten jatka joukkueessa.

Kokonaan uusina kasvoina tilalle saatiin houkuteltua Forssasta Sauli Näppinen, Jesse Lepänkoski ja Veikka Lähteenkorva. Kouvolalaislähtöinen Niki Ahola siirtyy Karkkilan riveihin neljän Vantaan PussiHukissa vietetyn kauden jälkeen. Syyskuussa saatiin vielä iloisia uutisia, kun vahvistui, että paluumuuttaja Roy Juuti tulee vahvistamaan Karkkilan takakenttää. Juuti pelasi Karkkilassa kauden 2020-21.

– Pallodominoivia pelaajia ja pitkäaikaisia joukkueen jäseniä lähti joukkueesta viime kauden jälkeen. Saimme tilalle vähän eri tyyppisiä pelaajia. Tämä tottakai muuttaa joukkueen pelityyliä. Tulemme tälläkin kaudella keskittymään puolustamiseen, mutta haluamme olla entistä nopeampia hyökkäyssuuntaan saatuamme pallon haltuun. Uudet pelaajat ovat jo löytäneet paikkansa joukkueessa, mutta vaatii vielä aikaa, että olemme kaikki samalla sivulla, kommentoi päävalmentaja Kimmo Tolvanen joukkueen muutosta.

Karkkila pelasi ennen kauden alkua kaksi harjoitusottelua ylemmän 1. divisioonaan joukkueita vastaan. Ensimmäisessä ottelussa Karkkila hävisi selkein lukemin Kristika Turulle. Kaksi päivää myöhemmin joukkue onnistui kaatamaan tiukassa kamppailussa järvenpääläisen Raiders Basketin. Kuudennen virallisen päävalmentajakautensa aloittava Tolvanen uskoo harjoitusotteluiden näyttäneen eron Karkkilan hyvän ja huonon päivän välillä:

– Aggressiivisen puolustuksen jatkuva toteuttaminen tuottaa edelleen ongelmia uusille pelaajille. Olemme tällä kaudella nuori ja pienikokoinen joukkue, jonka tulee olla aggressiivinen molemmissa kenttäpäädyissä menestyäkseen. Kristikaa vastaan näimme miltä näytämme, mikäli tässä ei onnistuta – pelokkaalta ja pieneltä. Onnistuessamme tulemme olemaan viihdyttävä ja vauhdikas koripallojoukkue, joka pelaa taistelevaa koripalloa.

Kaudenavausotteluviikolla seurajohto yhdessä valmentaja Tolvasen kanssa teki päätöksen, että joukkueen mukana harjoitusotteluissa esiintynyt Richard Brown ei ole joukkueen tarvitsema vahvistus. Joukkue aloitti korvaavan pelaajan etsimisen heti harjoitusotteluiden jälkeen ja toivoo, että uudesta vahvistuksesta päästäisiin jo pian tiedottamaan. Joukkueessa tapahtuneiden muutosten lisäksi loukkaantumiset ovat kurittaneet joukkuetta. Harjoitusotteluista olivat sivussa Nestori Kivimäki, Niki Ahola ja Mikko Visakko. Näistä kahta ensimmäistä voidaan odottaa loka-marraskuun vaihteessa mukaan joukkueeseen. Visakkoa puolestaan odotetaan vielä pelikentille ennen kuin ensilumet satavat.

– Tarvitsemme kolmikon mukaan harjoituksiin, kuukauden yhdessäoloa ja sen jälkeen voimme arvioida joukkuetta ja sen potentiaalia paremmin. Meillä on nuori joukkue, joka tulee varmasti tekemään virheitä. Tärkeintä on keskittyä seuraavaan tilanteeseen ja oppia näistä virheistä, Tolvanen tiivistää odotuksensa kaudelle.

Karkkilan tavoitteena on nousta ylempään divisioonaan vuoteen 2025 mennessä. Käytännössä tämä tarkoittaa kolmea kautta, joista tuleva kausi on ensimmäinen. Nousua ei tavoitella pikavoitoin, vaan pelaajien kehittäminen ja jatkuvuus ovat joukkueelle tärkeimpiä arvoja. Edustusjoukkue tekee junioriseuran kanssa yhteistyötä junioripolun vahvistamiseksi, jotta viime kauden lopuksi lähteneiden omien kasvattien tilalle saadaan lisää karkkilalaisen koripallokoulun kasvatteja. Loukkaantumisista ja jenkkivaihdosta johtuen, sunnuntain avausottelussa saatetaan nähdä jo parikin nuorta pelaajaa tekemässä debyyttinsä.

Avausottelu Panttereita vastaan Karkkilan liikuntahallilla klo 16. Lisätietoa tapahtumasivulta.

Kuvat: Inka Salmela @salmelaphotography

Pelaajasopimuksia: Juuti palaa Karkkilaan, Lilja jatkaa

KaU Karkkila on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 21-vuotiaan Roy Juutin kanssa. Mikkelin NMKY:n kasvatti Juuti pelasi Karkkilassa kaudella 2020-21, joten tuleva kausi tulee olemaan toinen kausi Karkkilan paidassa. Edellisen kauden Juuti pelasi PuHu Junioreissa. Kesän puolestaan Juuti vietti Kyproksella hotellin aktiviteetinpitäjänä.

Huikea fiilis palata takaisin pässipaitaan! Nyt on etelän hiekat karisteltu pois jaloista ja hienoa astella takaisin parketille loistavan kotiyleisön eteen! Karkkilasta jäi erittäin hyvät fiilikset toissa kaudella. Erityisesti organisaatio ja puitteet ovat loistavalla tasolla – pelaajia autetaan ja heistä huolehditaan. Hampaankoloon viime visiitiltä Karkkilassa jäi omalta kohdalta armeijan vuoksi missatut ottelut.

Roy Juuti tulee vahvistamaan Karkkilan takakenttää Nestori Kivimäen ja Niilo Tammen rinnalle. Terrierimäinen Juuti pistää puolustuksessa vastustajan pallonkäsittelijät ahtaalle ja toisaalta ylläpitää vauhtia, joka tulevalla kaudella on yksi joukkueen pääteemoista. Seuran puheenjohtaja Miikka Luosmaa on erittäin tyytyväinen Juutin paluuseen:

Royn palaaminen Karkkilaan on loistava asia monellakin tavalla. Pelasin itse Royn kanssa ja halusin hänet ehdottomasti tälle kaudelle takaisin Karkkilaan. Roy on yksi pelipaikkansa parhaita pelaajia, kun puolustetaan vastustajaa koko kentän mitalla. Sen lisäksi Roy on hyvä tyyppi! Toisaalta kertoo paljon organisaatiostamme, että saamme pidettyä pelaajia joukkueessa vuodesta toiseen ja pelaajat palaavat myös takaisin Karkkilaan tauonkin jälkeen.

Juutin lisäksi KaU Karkkila on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen oman kasvattinsa Matias Liljan kanssa. Helsingissä opiskeleva Lilja aloittaa toisen kautensa Karkkilan riveissä. Lilja on pelannut Karkkilan riveissä U19-vuotiaiden SM-sarjaa kausina 2016-2017 ja 2017-2018. Kauden 2018-2019 Lilja pelasi PuHussa U19-vuotiaiden valtakunnallista 1. divisioonaa, jonka jälkeen hän siirtyi kaudelle 2019-2020 Forssaan pelaamaan niin ikään U19-vuotiaiden valtakunnallista 1. divisioonaa ja miesten 1. divisioona B:tä. 

Karkkila on asettanut tavoitteekseen nousun ylempään divisioonaan vuoteen 2025 mennessä. Tulevalle kaudelle Karkkilalla on pelaajasopimukset Eemeli Laaksosen, Kaapo Nikanderin, Nestori Kivimäen, Mikko Visakon, Sauli Näppisen, Jesse Lepänkosken, Niki Aholan, Niilo Tammen, Richard Brown IV:n, Veikka Lähteenkorvan, Roy Juutin ja Matias Liljan kanssa. 

Karkkila pelaa harjoitusotteluja Karkkilan liikuntahallilla tiistaina 27.9. klo 18 Kristika Turkua vastaan ja torstaina 29.9. klo 18 Raiders Basketia vastaan.