Pelaajasopimuksia: Juuti palaa Karkkilaan, Lilja jatkaa

KaU Karkkila on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 21-vuotiaan Roy Juutin kanssa. Mikkelin NMKY:n kasvatti Juuti pelasi Karkkilassa kaudella 2020-21, joten tuleva kausi tulee olemaan toinen kausi Karkkilan paidassa. Edellisen kauden Juuti pelasi PuHu Junioreissa. Kesän puolestaan Juuti vietti Kyproksella hotellin aktiviteetinpitäjänä.

Huikea fiilis palata takaisin pässipaitaan! Nyt on etelän hiekat karisteltu pois jaloista ja hienoa astella takaisin parketille loistavan kotiyleisön eteen! Karkkilasta jäi erittäin hyvät fiilikset toissa kaudella. Erityisesti organisaatio ja puitteet ovat loistavalla tasolla – pelaajia autetaan ja heistä huolehditaan. Hampaankoloon viime visiitiltä Karkkilassa jäi omalta kohdalta armeijan vuoksi missatut ottelut.

Roy Juuti tulee vahvistamaan Karkkilan takakenttää Nestori Kivimäen ja Niilo Tammen rinnalle. Terrierimäinen Juuti pistää puolustuksessa vastustajan pallonkäsittelijät ahtaalle ja toisaalta ylläpitää vauhtia, joka tulevalla kaudella on yksi joukkueen pääteemoista. Seuran puheenjohtaja Miikka Luosmaa on erittäin tyytyväinen Juutin paluuseen:

Royn palaaminen Karkkilaan on loistava asia monellakin tavalla. Pelasin itse Royn kanssa ja halusin hänet ehdottomasti tälle kaudelle takaisin Karkkilaan. Roy on yksi pelipaikkansa parhaita pelaajia, kun puolustetaan vastustajaa koko kentän mitalla. Sen lisäksi Roy on hyvä tyyppi! Toisaalta kertoo paljon organisaatiostamme, että saamme pidettyä pelaajia joukkueessa vuodesta toiseen ja pelaajat palaavat myös takaisin Karkkilaan tauonkin jälkeen.

Juutin lisäksi KaU Karkkila on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen oman kasvattinsa Matias Liljan kanssa. Helsingissä opiskeleva Lilja aloittaa toisen kautensa Karkkilan riveissä. Lilja on pelannut Karkkilan riveissä U19-vuotiaiden SM-sarjaa kausina 2016-2017 ja 2017-2018. Kauden 2018-2019 Lilja pelasi PuHussa U19-vuotiaiden valtakunnallista 1. divisioonaa, jonka jälkeen hän siirtyi kaudelle 2019-2020 Forssaan pelaamaan niin ikään U19-vuotiaiden valtakunnallista 1. divisioonaa ja miesten 1. divisioona B:tä. 

Karkkila on asettanut tavoitteekseen nousun ylempään divisioonaan vuoteen 2025 mennessä. Tulevalle kaudelle Karkkilalla on pelaajasopimukset Eemeli Laaksosen, Kaapo Nikanderin, Nestori Kivimäen, Mikko Visakon, Sauli Näppisen, Jesse Lepänkosken, Niki Aholan, Niilo Tammen, Richard Brown IV:n, Veikka Lähteenkorvan, Roy Juutin ja Matias Liljan kanssa. 

Karkkila pelaa harjoitusotteluja Karkkilan liikuntahallilla tiistaina 27.9. klo 18 Kristika Turkua vastaan ja torstaina 29.9. klo 18 Raiders Basketia vastaan. 

Pelaajasopimus: Richard Brown Karkkilan amerikkalaisvahvistus

KaU Karkkila on tehnyt pelaajasopimuksen 201-senttisen amerikkalaisvahvistus Richard Brownin kanssa. Union Collegesta valmistunut Brown on monipuolinen pelaaja, joka pystyy lukitsemaan Karkkilan puolustuksen aiheuttaen samalla vastustajalle harmaita hiuksia hyökkäyspäässä urheilullisuudellaan. Ammattilaisuransa aloittava Brown on ymmärrettävästi innoissaan mahdollisuudesta:

Olen innoissani päästessäni aloittamaan ammattilaisurani Karkkilassa, enkä malta odottaa kauden alkua ja otteluiden alkua. Olen joukkuepelaaja ja otan muut huomioon niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Teen niitä asioita, joita joukkue minulta tarvitsee voittojen saalistamiseksi.

Karkkila on kokenut melkoisen muodonmuutoksen viime kaudesta monen runkopelaajan lähtiessä pois Karkkilasta joko töiden tai opiskeluiden perässä. Matias Nyman ja Väinö Haajanen joutuivat puolestaan lopettamaan loukkaantumisista johtuen. Brownilla tuleekin olemaan melkoinen työ joukkueen ainoana parimetrisenä. Päävalmentaja Kimmo Tolvanen on kuitenkin valmistanut joukkuetta tähän jo kesäharjoituksista lähtien:

Joukkueemme on tänä vuonna lyhyempi, joten tulemme olemaan aiempaa aggressiivisempia ja puolustamaan enemmän koko kentän mitalta. Brownin pitäisi olla tässä puolustuksessa meidän korin suojelija. Sen lisäksi odotan hänen voittajan paljon juoksuja omaa pelaajaa vastaa, jotta pääsemme tekemään helppoja koreja ja sitä kautta pääsemme organisoituun koko kentän puolustukseen.

Parimetrinen Brown lentää Suomeen syyskuun puolessa välissä Houstonista, Teksasista. Sitä ennen hän aikoo kuitenkin suunnata talvitakkiostoksille:

Tiedän, että Suomessa tulee olemaan kylmä talvella. Odotan myös uusia ruokakokemuksia sekä kokemusta uudessa ympäristössä olemisesta.

Karkkila on asettanut tavoitteekseen nousun ylempään valtakunnalliseen divisioonaan vuoteen 2025 mennessä.

Jatkosopimus: Niilo Tammi jatkaa Karkkilassa

Viime kaudeksi kasvattajaseurastaan Forssan Koripojista Karkkilaan vaihtanut Niilo Tammi on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Karkkilan miesten koripallojoukkueen kanssa. Tammi viimeisteli viime kaudella Karkkilan paidassa noin 16 minuutissa 4,5 pistettä, 2,4 syöttöä ja 3,5 levypalloa. Varusmiespalvelus keskellä koronapandemiaa teki kuitenkin harjoituksiin ja otteluihin osallistumisesta vaikeaa, mikä väistämättä teki kaudesta haastavan. Tulevalla kaudella Tammi pääsee keskittymään paremmin koripalloon ja tulee olemaan tärkeä osa Karkkilan pelintekijäosastoa.

20-vuotiaalla Tammella on kokemusta jo neljältä kaudelta miesten valtakunnallisista sarjoista, joista kaksi ylemmässä miesten 1 divisioona A:ssa Forssan riveissä. Aikuisten otteluiden lisäksi Tammi on pelannut 16- ja 17-vuotiaiden SM-sarjaa sekä 19-vuotiaiden valtakunnallista 1. divisioona kuuluen aina kunkin sarjan tehokkaimpiin pelaajiin. Tammi lähtee luottavaisena tulevaan kauteen:

Kesä on mennty hyvin totutellessa siviilielämään. Viime kausi oli henkilökohtaisesti vaikea, sillä pääsin vain satunnaisesti treeneihin ja peleihin. Odotan jo tulevaa kautta hyvillä tunnelmilla. Henkilökohtaiset tavoitteeni tulevalle kaudelle ovat pelata ehjä kausi ja kehittyä pelaajana.

Karkkilan joukkue on kokemassa melkoista uudistumista, minkä vuoksi Tammen jatko on tärkeä asia joukkueen jatkuvuudelle. Tämän nostaa esille myös seuran puheenjohtaja Miikka Luosmaa:

Olen todella tyytyväinen Niilon jatkosopimuksesta. Hänellä oli viime kausi rikkonainen, mutta hän tietää kuitenkin ympäristön ja tapamme toimia. Joukkueen rakennus on siinä pisteessä, että kaipaamme eniten vahvistusta pelintekijän ja sentterin pelipaikoille. Tässäkin mielessä Niilon sopimus on meille hyvä asia, sillä Niilo on osoittanut olevansa varsin mainio takamies tähän sarjaan.

Karkkila aloitti maanantaina 1.8. kausikorttien myynnin tulevalle kaudelle sosiaalisen median kanavissaan. Kausikortin voi tuttuun tapaan ostaa myös ottelutapahtumien yhteydessä. Karkkila on asettanut tavoitteekseen nousun ylempään divisioonaan vuoteen 2025 mennessä. Joukkueen ja staffin rakennusta tullaan jatkamaan vielä elo-syyskuun aikana.

KaUsikortit myynnissä

KaUsikorttimyynti käynnistyy nyt! Koe koriskausi 2022-2023 ja uudistunut joukkue ilman pääsylippujonoja.

Runkosarjan kotiotteluita on tulevalla kaudella sama määrä kuin viimeksi joten myös KaUsikorttien hinnat pysyvät samoina. Mahdolliset harjoitusottelut sisältyvät aina KaUsikortin hintaan.

– KannatusKaUsikortti 110€ (sis. kaikki ottelut, oma paikka, Sisäpiiri-kirje ja kannatustapahtuma)

– KaUsikortti 60€ (sis. harjoitusottelut, runkosarjaottelut)

ENNAKKOTILAUKSET:
https://forms.gle/mwKkKCsBNj5DkpRE6

Pelaajasopimus: Jesse Lepänkoski Karkkilan riveihin

Viime viikolla forssalaisen Sauli Näppisen sopimuksesta tiedottanut Karkkilan miesten edustusjoukkue on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen toisen forssalaisen, Jesse Lepänkosken, kanssa. 192-senttinen laituri oli viime kaudella U19 valtakunnallisen 1. divisioonan toiseksi paras korintekijä 21,6 pisteen keskiarvolla Feenis Basket Forssan riveissä. Kaudella 2020-21 Lepänkoski pelasi miesten 1. divisioona B:tä Forssan riveissä 8,7 pisteen keskiarvolla, joten kyseessä on nuori ja lupaava korintekijä.

Karkkila on aina pelannut kovaa ja fyysistä koripalloa, joten odotan innolla pääseväni joukkueeseen mukaan pelaaman tämän tyylistä koripalloa myös itse tulevalla kaudella. Haluan auttaa joukkuetta pääsemään sarjan kärkeen ja samalla kehittyä itse pelaajana Karkkilan tarjoamassa hyvässä ympäristössä, Lepänkoski kommentoi tuoretta sopimusuutista.

Lepänkoski astuu tammikuussa armeijan harmaisiin, mikä tulee hankaloittamaan hieman kevään harjoittelua ja pelaamista. Seuran puheenjohtaja Miikka Luosmaa on tästä huolimatta erittäin tyytyväinen Lepänkosken sopimukseen:

Jesse on lupaava nuori mies, joka on tehnyt vakuuttavaa työtä korintekijänä niin junioreiden kuin miesten tasolla. Pahimman koronapandemian hellitettyä on yhteistyö Puolustusvoimien kanssa toivottavasti helpompaa myös harjoitteluvapaiden ja urheilukomennuksien osalta, jotta saamme Jessestä apua myös kevään otteluihin.

Joukkueella on tällä hetkellä sopimukset seuran omien junioripelaajien lisäksi Eemeli Laaksosen, Mikko Visakon, Niki Aholan, Sauli Näppisen ja Jesse Lepänkosken kanssa. Joukkuetta valmentaa Kimmo Tolvanen. Lisää sopimusuutisia lienee tulossa tulevina viikkoina joukkueen vahvistuessa entisestään kautta kohti mentäessä. Suomalaiskokoonpanon valmistuttua tullaan katseet kääntämään ulkomaille mahdollisen vahvistuksen etsintään. Osa tulevan kauden pelaajista nähdään tositoimissa lauantaina 23.7. Vuoristopässi-katukoriksessa Pyhäjärven tenniskentillä.

Pelaajasopimus: Sauli Näppinen Pässipaitaan

Viime kaudella yhdeksänneksi sijoittunut Karkkila jatkaa ensi kauden joukkueen rakentamista. Joukkue on asettanut tavoitteekseen nousun ylempään valtakunnalliseen 1. divisioonaan vuoteen 2025. Nousua tavoitellaan joukkueella, joka koostuu pääosin omista junioreista sekä pelaajista Karkkilan ulkopuolelta, jotka haluavat harjoitella ammattimaisesti ja pelata tavoitteellista koripalloa. Tarvittaessa joukkuetta vahvistetaan myös ulkomaalaisvahvistuksella.

Joukkueen uusin pelaaja ei kuitenkaan tule ulkomailta vaan rakkaasta naapurikaupungista Forssasta. Karkkila on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen 191-senttisen laiturin Sauli Näppisen kanssa. 20-vuotias Näppinen on edustanut kotiseuraansa Forssan Koripoikia miesten divisioona A:ssa kausina 2018-2020 sekä divisioona B:ssä kaudella 2020-2021. Divisioona B:ssä Näppinen pelasi keskimäärin 15 minuuttia ottelua kohden 4,8 pisteen ja 3,1 levypallon keskiarvolla FoKoPon sijoittuessa sarjassa kolmanneksi. Kauden jälkeen FoKoPo joutui kuitenkin luopumaan sarjapaikastaan. Näppinen onkin innoissaan maiseman vaihdoksesta:

Odotan ensi kautta innolla. Olen pelannut urallani ainoastaan Forssassa, joten pääsen varmaankin näkemään ja oppimaan myös uusia asioita. Tiedän, että Karkkilassa on laadukasta harjoittelua ja pelitapa on intensiivinen. Harjoituksissa ja otteluissa vedetään aina ”sata lasissa”. Toivottavasti tuloksena on mahdollisimman monta voittoa. Itse haluan kehittyä pelaajana kauden myötä ja tuoda joukkueeseen kovuutta puolustukseen ja levypalloihin

Seuran puheenjohtaja Miikka Luosmaa on niin ikään tyytyväinen sopimuksen synnyttyä:

Forssalaislähtöinen Niilo Tammi pelasi meillä viime kaudella Forssan luovuttua sarjapaikastaan. Niilo on selvästi puhunut hyvää meistä, sillä Sauli oli innokas liittymään Karkkilaan. Sauli edustaa pelaajatyyppiä, joita toivomme Karkkilan paitaan – työteliäs, nälkäinen kehittymään ja asenne kohdillaan. Toivottavasti saamme vielä lisää samanlaisia pelureita kiinnitettyä kesän aikana joukkueeseen niin Forssasta kuin muualtakin.

Joukkueella on tällä hetkellä sopimukset seuran omien junioripelaajien lisäksi Eemeli Laaksosen, Mikko Visakon, Niki Aholan ja Sauli Näppisen kanssa. Joukkuetta valmentaa Kimmo Tolvanen. Joukkue etsii edelleen aktiivisesti uusia pelaajia joukkueeseen. Miesten 1 divisioona B pelataan kaudella 2022-2023 kuudentoista joukkueen sarjana kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Runkosarjaotteluita kertyy 22, joiden jälkeen kummankin lohkon neljä parasta joukkuetta pelaavat pudotuspelit ja neljä viimeistä joukkuetta puolestaan putoamispelit.

Koripallon nälkää tyydyttämään, seura järjestää tuttuun tapaan Vuoristopässi-katukoriksen Pyhäjärven tenniskentillä lauantaina 23.7. klo 10 alkaen. Lisätietoa tapahtumasta ja linkki ilmoittautumiseen osoitteessa https://fb.me/e/1IByvhEBf – katsojille tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Pelaajasopimus: Niki Ahola Karkkilan paitaan

Joukkue on tehnyt 24-vuotiaan kouvolalaislähtöisen Aholan kanssa sopimuksen kaudesta 2022-2023.

Viimeiset neljä kautta PuHua edustanut parimetrinen Ahola liittyy Pässilaumaan yksivuotisella sopimuksella. Aholan saaminen Karkkilaan oli valmennuksen ja seurajohdon listalla korkealla heti kauden päätyttyä, joten seuran puheenjohtaja Miikka Luosmaa on ymmärrettävästi tyytyväinen sopimusuutisesta:

Tunnen Nikin jo Kouvolan ajoilta, joten tiedän hyvin hänen potentiaalinsa. Hän on parimetrinen heittäjä, joka kelpaisi mille tahansa joukkueelle. Mikko Visakon kanssa saimme houkuteltua Nikin katsomaan toimintaamme avoimien harjoituksien kautta ja lopulta myös sopimukseen kanssamme. Mahtavaa, että saadaan Niki vähintään ensi kaudeksi Karkkilaan!

Ahola viimeisteli kuluneella kaudella PuHussa ottelua kohden noin 16 minuutin peliajalla 6,4 pistettä heittäen kolmen pisteen heitot 34% tarkkuudella. Lisäksi hän otti 3,1 levypalloa. Joukkue sijoittui sarjassa kuluneella kaudella kolmanneksi. Ahola tulee Karkkilaan hakemaan uusia haasteita odottavaisin tunnelmin:

Tiesin Karkkilasta etukäteen Miikka Luosmaan Kouvolan ajoilta. Hyvä ystäväni Mikko Visakko osasi kertoa hyvin taustoja ja seurasta enemmän, joten fiilikset ovat odottavat ja innostuneet sekä tavoitteelliset ensi kaudelle. Odotan että pääsen mukaan todella ammattimaiseen seuraan ja että joukkue hitsautuu yhteen ja kehittyy – keväällä nähdään sitten tulos. Itselle toivon kokonaista ja ehjää kautta . Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta niin kentällä kun sen ulkopuolella omalla kokemuksella ja esimerkillä.

Joukkue on tällä hetkellä omatoimisella harjoitusjaksolla. Ahola odottaa kuitenkin jo kauden alkua:

Vieraspaidassa usean kerran Karkkilassa pelanneena on mahtavaa päästä pelaamaan kotijoukkueen paidassa huikean kotiyleisön edessä, joten syksyllä sankoin joukoin hallille kannustamaan kahden koronavuoden jälkeen, kun se on taas mahdollista! Moikataan kun tavataan!

Kimmo Tolvanen jatkaa päävalmentajana

KaU Karkkila on solminut kolmen vuoden jatkosopimuksen päävalmentaja Kimmo Tolvasen kanssa. Huippuvalmentajatutkintoa viimeistelevä Tolvanen tulee toimimaan miesten edustusjoukkueen lisäksi merkittävässä roolissa karkkilalaisen junioritoiminnan kehittämisessä. Sopimus sisältää Korisliiga- ja ulkomaanpykälän. 

Pelaajana yhdeksän kautta Korisliigaa ja 10 kautta divaria pelannut, Suomen mestari ja kaksinkertainen Suomen Cup-kultamitalisti, Tolvanen tulee aloittamaan syksyllä kuudennen kautensa joukkueen peräsimessä. Vuonna 2007 Team Componentaan siirtynyt Tolvanen oli pelaajana nostamassa Karkkilaa alueellisista sarjoista takaisin valtakunnalliseen 1. divisoonaan ennen siirtymistään päävalmentajaksi. Vuonna 2016 Karkkilan Urheilijoiden A-pojat SM-pronssille valmentanut Tolvanen oli selkeä ykkösvaihtoehto valmentajavaihtoehtoja mietittäessä:

”Kimmo on valmentajana vielä nuori ja hänellä riittää nälkää kehittyä. Pyrimme Karkkilassa tarjoamaan nuorille pelaajille mahdollisuuden katsoa mihin rahkeet riittävät ja Kimmo on siihen juuri oikea ihminen. Hän on tehnyt vakuuttavaa työtä kehittämällä pelaajia kohti isompia ja kovempia sarjoja. Tänä kesänä Kimmo tulee osallistumaan myös nuorten maajoukkuetoimintaan. Edustusjoukkueen lisäksi hän tulee ammentamaan HKVT-tutkinnon oppejaan karkkilalaisten koripallojunioreiden hyväksi nuoremmissa ikäluokissa”, seuran puheenjohtaja Miikka Luosmaa kommentoi tuoretta sopimusta.

Vaikka päävalmentajan kiinnittäminen tuleville vuosille on lähtölaukaus myös ensi kauden joukkueen rakentamiselle, on Tolvasen katse suunnattu tiukasti jännittävään loppukauteen:

”Hyvät fiilikset sopimuksesta! Tämä oli paras vaihtoehto niin minulle kehittyä valmentajana kuin perheellekin jäädä Karkkilaan. Tavoitteena on olla joka ilta harjoituksissa ja peleissä parempi kuin eilen. Meillä on tunne joukkueessa, että voidaan voittaa jokainen joukkue!”

Tolvasen kummiyrityksenä tulee toimimaan ravintola Wanha Valimo.

Karkkila kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussa PeU-Basketin perjantaina 11.3. klo 18:30.

Sisäpiiri 11/2021: Esittelyssä Väinö Haajanen

Sisäpiirikirje on uutiskirje kannatuskausikorttilaisille ja yhteistyökumppaneille. Jaamme kirjeet jälkikäteen kaikille luettavaksi. 

Kuka pelaaja on kyseessä?

3 pisteen vihje: Hän soitti rumpuja lukioikäiseksi asti haaveillen rokkitähden urasta

2 pisteen vihje: Yläasteikäisenä hän oli kansallisen tason alamäkipyöräilijä

1 pisteen vihje: Hän on pelannut KaU Karkkilan nykyisistä pelaajista toiseksi eniten otteluita Karkkilan riveissä

Nuori joukkue on aloittanut kauden voittaen molemmat kotiottelunsa ja vastavuoroisesti häviten molemmat vierasottelunsa. Joukkueen parhaana piste- ja levypallomiehenä on toiminut amerikkalaisvahvistus Tanner Stuckman, jota on ruokkinut viiden koriin johtaneen syötön keskiarvolla 17-vuotias Nestori Kivimäki. Stremetin kummipelaaja Nestori on ennen viikonlopun otteluita viidentenä koko sarjan syöttötilastoissa.

Vastaus kysymykseen ei kuitenkaan ole Nestori eikä Tanner, vaan Jyväskylässä syntynyt ja Nokialla koripalloilun aloittanut Väinö Haajanen. Vaikka Väinön tie koripalloilijaksi Karkkilaan ei ole ollut se tavanomaisin, on hänellä käynnissä jo kuudes kausi Karkkilan paidassa.

Perheeni on aina ollut varsin urheilullinen. Isäni teki pitkän uran jääkiekon parissa toimien erotuomarina mm. SM-liigassa sekä eri arvokisoissa. Äitini taas on entinen uimahyppääjä. Lapsuuteni meni pitkälti naapurinlasten kanssa pihalätkää pelatessa ja metsässä pyöräillen. Liikunnan lisäksi soitin rumpuja 6-vuotiaasta aina lukioon asti. Lapsena haaveilin rokkitähden urasta. Koripallon aloitin BC Nokian mikropojissa ollessani ensimmäisellä luokalla. Nokialla koripallo on iso laji, joten valinta oli helppo. Nokialla pelasin toisen luokan puoleenväliin asti, kunnes pelit jatkuivat muuton myötä Klaukkalan NMKY:ssä. Klaukkalassa pelatessa koripallo oli lähinnä hauska harrastus päälajin ollessa maastopyöräilyn hurjin muoto alamäkipyöräily. Alamäkipyöräilyssä kilpailin aktiivisesti vielä yläasteella menestyen hyvin kansallisella tasolla.”

Klaukkalasta Väinön tie vei Vantaan Pussihukkien kautta Torpan Poikien B-junioreihin. Alamäkipyöräily jäi kesällä 2012 ja varsin pian Väinö pelasikin B-poikien SM-sarjaa ja Itä-Euroopassa pelattavaa EYBL-sarjaa. Kyseistä Torpan Poikien juniorijoukkuetta pidetään yhtenä lähihistorian parhaista juniorijoukkueista, josta ovat ponnistaneet mm. maajoukkuetähdet Henri Kantonen ja Remu Raitanen. Myös karkkilalaiselle yleisölle tuttu Arttu Lecklin pelasi kyseisessä joukkueessa. Viimeisenä juniorivuotenaan Haajanen voitti yhdessä ToPon kanssa A-junioreiden SM-kultaa.

Juniorivuosieni päätyttyä siirryin Karkkilaan kaudella 2016-2017. Muutama joukkuekaverini ToPosta oli pelannut miesten otteluita Karkkilassa edellisellä kaudella ja olin kuullut seurasta hyvää. Otin päävalmentaja Anssi Liesmalaan yhteyttä ja kohta löysinkin itseni joukkueen harjoituksista. Karkkilassa aloittaessani tunsin oloni välittömästi tervetulleeksi ja yhteisö tuntui mukavalta. Kauden 2018-2019 asuin Karkkilassa samalla työskennellen Nyhkälän koululla. Tosissaan urheilemisen ja työnteon yhdistäminen oli mutkatonta välimatkojen ollessa lyhyitä ja harjoitusolosuhteiden ollessa kunnossa. Helsingintien yksiössäni viihdyin tasan vuoden, jonka jälkeen suuntasin pk-seudulle aloittaessani urheiluhierojakoulussa.”

Viimeiset vuodet Väinö onkin kulkenut Helsingin ja Karkkilan väliä lähes päivittäin. Kyytiläiset ovat vaihtuneet vuosien varrella ja Väinö onkin ottanut roolinsa pk-seutulaisten kapteenina, joka huolehtii miehet ajallaan paikalle harjoituksiin ja otteluihin. Talvella illat ovat pimeitä ja päivät lyhyitä, joten on pakko kysyä, mikä on pitänyt miehen Karkkilassa kaikki nämä vuodet.

Karkkilan koripalloyhteisö on ainutlaatuinen – puhumattakaan tunnelmasta hallilla ottelutapahtumissa. Taustajoukkojen ja valmennuksen hoitaessa asioita tosissaan ja suurella sydämellä on pelaajana helppoa keskittyä olennaiseen eli pelaamiseen ja harjoitteluun. Kaikki edellä mainitut asiat sponsoreita unohtamatta auttavat jaksamaan vuosi toisensa jälkeen ajamaan pitkät harjoitusmatkat.

Onneksi harjoitusmatkoja ei ole tarvinnut yksin taittaa, vaan joukkueessamme on ollut muitakin Karkkilan ulkopuolelta tulijoita. Kimppakyytien avulla matkat sujuvat hymy huulilla ja vaihtelevan tasoista läppää heittäen. Eritoten mieleeni nousevat viime kauden kyydissä kulkeneet Veeti Parviainen sekä Yonis Mohammed. Voimakkaalla Pohjois-Karjalan murteella syvällisiä puhunut Veeti ja Pukinmäen moottoriturpa Yonis olivat mielenkiintoista matkaseuraa hauskalla tavalla. Tylsää ei tullut.”

Tälläkin kaudella Väinön ja muun joukkueen kulkupeleistä vastaa Auto-Kehä. Kiitos tuesta!

Sisäpiiri 10/2021: Tanner Stuckman Karkkilaan

Sisäpiirikirje on uutiskirje kannatuskausikorttilaisille ja yhteistyökumppaneille. Jaamme kirjeet jälkikäteen kaikille luettavaksi. Ensimmäisessä sisäpiirikirjeessä palataan lokakuisiin tunnelmiin, kun joukkueen ensimmäinen vahvistus oli juuri saapunut Karkkilaan viikkojen työn jälkeen. Tanner Stuckman jätti joukkueen joulukuussa omasta tahdostaan ja hänet korvasi Jake Newman.

Viime viikon keskiviikkona Helsinki-Vantaan lentokentälle saapui nuori mies Yhdysvaltojen itärannikolta Quincyn kaupungista. KaU Karkkilan amerikkalaisvahvistus kaudelle 2021-22, Tanner Stuckman, oli saapunut maahan allekirjoitettuaan ensimmäisen ammattilaissopimuksensa vain 36 tuntia aikaisemmin. Mutta kuinka hän päätyi tänne? Pyrin avaamaan sen tässä sisäpiirikirjeessä. Kirjoitus on ensimmäinen osa säännöllisen epäsäännöllistä kirjoitussarjaa, jossa kerrotaan joukkueen viimeisimpiä kuulumisisia.

KaU Karkkila on koko sen historiansa rakentunut vahvasti karkkilalaisten pelaajien ympärille. Laadukkaasta juniorityöstä huolimatta joukkueen rakentaminen pelkästään karkkilalaisten ympärille, ei tänä päivänä ole mahdollista tällä tasolla. Moni muualta joukkueeseen liittynyt pelaaja onkin viihtynyt jo Karkkilan riveissä niin kauan, että myös heidät voi laskea ”omiksi pojiksi”.

Näiden pelaajien lisäksi vahvistuksen etsiminen Suomen ulkopuolelta on mielestäni joukkueen edun mukaista, mikäli kilpailukykyistä joukkuetta ei saada suomalaisvoimin rakennettua. Ulkomailta tuotavissa pelaajissa tarjontaa on niin paljon enemmän, että joukkueeseen voidaan hakea täsmähankintaa, joka vahvistaa joukkuetta, mutta myös mahdollistaa pelaajien pelaamisen omilla pelipaikoillaan. Esimerkiksi Tannerin hankinta mahdollistaa sen, että Akseli Nieminen ei joudu pelaamaan sentterin pelipaikalla vaan pääsee kerryttämään taitojaan laiturina. Samaan aikaan Tanner on niin monipuolinen, että he voivat Väinö Haajasen kanssa pelata samassa viisikossa. Eikä mielestäni ole yleisen maailmankatsomuksen kannalta huono asia sekään sekään, että nuoret pelaajamme pääsevät olemaan tekemisissä muista kulttuureista tulevien ja eri kieltä puhuvien kanssa.

Aloitimme amerikkalaisvahvistuksen etsimisen Hannes Koskisen purettua sopimuksensa. Etsimme pitkään päähän monipuolista pelaajaa, joka auttaa meitä levypalloissa, korinteossa ja puolustuksessa. Salolaiskontakteja hyödyntämällä saimme ensimmäiset pelaajaprofiilit jo seuraavana päivänä. Lisäksi pyysimme aiemmin seuraan yhteydessä olleita agentteja sekä Korisliigaan viime vuosina tuoneita agentteja tarjoamaan budjettiimme sopivia pelaajia. Kävimme valmentaja Kimmo Tolvasen kanssa läpi kaikki pelaajat, koostevideot heidän parhaista suorituksistaan ja tilastot viime kausilta. Mikäli pelaaja vaikutti vähääkään kiinnostavalta, katsoimme heidän kokonaisia otteluita, tarkastimme sosiaalisen median ja etsimme tuttuja ihmisiä, joilta voisimme kysyä pelaajasta. Mikäli pelaaja vaikutti edelleen meille sopivalta, aloimme tiedustelemaan tarkemmin tämän tilanteesta, palkkapyynnöstä ja järjestimme puhelun pelaajan ja Kimmon välille.

Saimme pelaajia varmasti yli kymmeneltä agentilta, yhteensä noin 50 pelaajaa. Syksyn aikana neuvottelimme useiden pelaajien kanssa ennen kuin Tannerin kanssa kaikki natsasi. Tanner oli kesän aikana neuvotellut myös Korisliigan suuntaan, mutta onneksemme nuo neuvottelut olivat kariutuneet ja hän etsi edelleen itselleen sopivaa joukkuetta ammattilaisuran käynnistämiseen. Vääntö agentin kanssa sopimuksen yksityiskohdista otti oman aikansa, eikä aikaero helpottanut asiaa. Lopulta sopimus syntyi Suomen aikaa kymmeneltä maanantai-iltana. Tuntia myöhemmin puheenjohtaja Arttu Jarila oli varannut lennot. Samana päivänä tehtiin vuokrasopimus Tannerin tulevasta asunnosta ja aloitettiin asunnon valmistelu. Anssi Liesmalan johdolla aloitettiin paperitöiden täyttäminen sekä varmistettiin, että Tannerilla on tarvittavat dokumentit, kuten koronapassi, mukanaan.

Helpotus oli kohtalaisen suuri, kun Tanner keskiviikkona saapui turvallisesti Suomeen. Nyt vielä toivotaan, että hän on sen kaltainen vahvistus, mitä me hänessä näimme, kun häneen päädyttiin. Lauantaina pelattu valmistava ottelu antoi lupauksia tulevasta. Hän tuskin tulee enää 1/9 kolmeen pisteen heittojaan heittämään.

Joukkue aloittaa urakkansa 10.10. vieraissa Lahtea vastaan. Ensimmäinen kotiottelu Karkkilan liikuntahallilla on 17.10. klo 16. Tervetuloa pitkästä aikaa seuraamaan koripalloa paikan päällä!