Kuninkaan paluu!

Karkkila on tehnyt 1+1 –vuotisen sopimuksen 201-senttisen ja 100-kiloisen Mike Kingin kanssa. Karkkilalaisille hyvinkin tuttu pelaaja saapui joukkueharjoituksiin tiistaina.

Kyseessä on ”kuninkaan” toinen paluu Karkkilaan. 1999-2000 kaudelle Korisliigaan Team Componentan paitaan tullut pelaaja lähti yhden kauden jälkeen kiertämään maailmaa ja taistelemaan paikasta Washington Wizardsin joukkueessa (mukana mm. Michael Jordan). Ensimmäinen paluu Suomeen ja Karkkilaan tapahtui Harlem Globetrottereissa vietetyn vuoden jälkeen 2006-2007 –kaudelle. mike_king

Viimeisen kymmenen kauden aikana King on edustanut Tampereen Pyrintöä, Joensuun Katajaa, BC Jyväskylää, Porvoon Tarmoa ja Keravan Energia Teamia. Suomi-jakson rikkoo vain 2007-2008 kauden vierailu Israelissa. Viimeisellä 1-divisioona A-kaudellaan 2013-2014 hän teki parhaimmillaan 26 pistettä ja repi 16 levypalloa keskiarvojen ollessa 14,6 pistettä ja 7,5 levypalloa. King ei kuitenkaan ollut valmis jäämään eläkkeelle vaan on harjoitellut kesän ToPo:n kanssa.

King on viime vuosina hakeutunut vahvasti valmentajan rooliin ja suorittanut Suomen korkeimman valmentajatutkinnon HKVT:n. Jo kahden kauden ajan hän on valmentanut Pantterien A- ja B-junioreita.

  •  Miken valmentajatausta nosti hänen pisteitään valtavasti eri pelaajavaihtoehtoja tutkiessa. Olemme profiloituneet nimenomaan nuorten pelaajien kasvattajaksi ja nyt meillä on jälleen uusi valmentajakokemusta omaava pelaaja mukana, kommentoi seuran puheenjohtaja Arttu Jarila.

42-vuotias jo uraansa lopettamassa ollut pelaaja teki vaikutuksen myös pelillisillä taidoillaan. Valmentaja Liesmala kommentoi:

  •  King on erityylinen pelaaja kuin mitä Burnett oli. Hän tuo meille hyökkäyspäähän valtavasti vaihtoehtoja vaikka todellinen post-uhka jää tälläkin kaudella toivottua heikommaksi. Miken kanssa joukkue tulee kuitenkin olemaan nopeampi ja ketterämpi. Toiveissa on, että hän pystyy koonsa puolesta auttamaan myös vastustajan isoimman pelaajan pysäyttämisessä ja tuomaan kymmenkunta levypalloa per peli