Kimmo Tolvanen jatkaa päävalmentajana

KaU Karkkila on solminut kolmen vuoden jatkosopimuksen päävalmentaja Kimmo Tolvasen kanssa. Huippuvalmentajatutkintoa viimeistelevä Tolvanen tulee toimimaan miesten edustusjoukkueen lisäksi merkittävässä roolissa karkkilalaisen junioritoiminnan kehittämisessä. Sopimus sisältää Korisliiga- ja ulkomaanpykälän. 

Pelaajana yhdeksän kautta Korisliigaa ja 10 kautta divaria pelannut, Suomen mestari ja kaksinkertainen Suomen Cup-kultamitalisti, Tolvanen tulee aloittamaan syksyllä kuudennen kautensa joukkueen peräsimessä. Vuonna 2007 Team Componentaan siirtynyt Tolvanen oli pelaajana nostamassa Karkkilaa alueellisista sarjoista takaisin valtakunnalliseen 1. divisoonaan ennen siirtymistään päävalmentajaksi. Vuonna 2016 Karkkilan Urheilijoiden A-pojat SM-pronssille valmentanut Tolvanen oli selkeä ykkösvaihtoehto valmentajavaihtoehtoja mietittäessä:

”Kimmo on valmentajana vielä nuori ja hänellä riittää nälkää kehittyä. Pyrimme Karkkilassa tarjoamaan nuorille pelaajille mahdollisuuden katsoa mihin rahkeet riittävät ja Kimmo on siihen juuri oikea ihminen. Hän on tehnyt vakuuttavaa työtä kehittämällä pelaajia kohti isompia ja kovempia sarjoja. Tänä kesänä Kimmo tulee osallistumaan myös nuorten maajoukkuetoimintaan. Edustusjoukkueen lisäksi hän tulee ammentamaan HKVT-tutkinnon oppejaan karkkilalaisten koripallojunioreiden hyväksi nuoremmissa ikäluokissa”, seuran puheenjohtaja Miikka Luosmaa kommentoi tuoretta sopimusta.

Vaikka päävalmentajan kiinnittäminen tuleville vuosille on lähtölaukaus myös ensi kauden joukkueen rakentamiselle, on Tolvasen katse suunnattu tiukasti jännittävään loppukauteen:

”Hyvät fiilikset sopimuksesta! Tämä oli paras vaihtoehto niin minulle kehittyä valmentajana kuin perheellekin jäädä Karkkilaan. Tavoitteena on olla joka ilta harjoituksissa ja peleissä parempi kuin eilen. Meillä on tunne joukkueessa, että voidaan voittaa jokainen joukkue!”

Tolvasen kummiyrityksenä tulee toimimaan ravintola Wanha Valimo.

Karkkila kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussa PeU-Basketin perjantaina 11.3. klo 18:30.